Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Gobzems LZAP rīcībā saskata slēptus mērķus un sola tiesāties

Ministru prezidenta amatam nominētais KPV LV politiķis Aldis Gobzems apšauba Latvijas Zvērinātu advokātu padomes (LZAP) sniegto informāciju, ka viens no iemesliem viņa izslēgšanai no advokatūras bijusi pilnvardevēja noslēpumu izpaušana, jo par viņa advokāta darbību no pilnvardevējiem neviena sūdzība neesot saņemta.

Politiķis aģentūrai LETA pauda nostāju, ka LZAP paziņojums tikai vēlreiz apliecinot, ka advokātu padome "kāda uzdevumā iejaucas politikas procesos, lai liktu šķēršļus manai kļūšanai par Ministru prezidentu". Viņš uzskata, ka institūcija ir "sapinusies savos melos", tādējādi politiķim neradot šaubas par motīviem tās rīcībai.

Premjera amata kandidāts apgalvoja, ka LZAP izskatītajā lietā vispār nekad neesot bijusi neviena sūdzība no kāda viņa pilnvardevēja. Sūdzības bijušas no nogalinātā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus ģimenes par to, ka Gobzems uzskata Bunku "par bandītu", kā arī no advokāta Romualda Vonsoviča, kurš nekad neesot bijis Gobzema pilnvaru devējs.

Politiķis akcentēja, ka būs "tiesu darbi pret tiem, kuri izplata melus". Viņš aicina LZAP nosaukt publiski "kaut vienu pilnvardevēju", kurš par Gobzemu būtu iesniedzis sūdzību.

Premjera kandidāts pašreizējo situāciju dēvēja par "cenu nonākšanai pie varas".

Kā iepriekš skaidroja LZAP, Gobzems izslēgts no advokatūras Ētikas kodeksa, likuma Par tiesu varu un vairāku Advokatūras likuma normu pārkāpumu dēļ, tostarp pilnvardevēja noslēpumu izpaušanu.

Padomē skaidroja, ka LZAP Disciplinārlietu komisija nolēma, ka Gobzems pārkāpis Advokatūras likuma un likuma Par tiesu varu attiecīgās normas. Šīs normas paredz, ka lietas materiāli līdz brīdim, kad spēkā stājies tiesas galīgais nolēmums šajā lietā, ir pieejami tikai tām personām, kurām šādas tiesības paredzētas procesuālajos likumos. Tāpat tās nosaka, ka advokātus nedrīkst identificēt ar viņu klientiem vai klientu lietām sakarā ar advokātu profesionālo pienākumu pildīšanu.

Tāpat pārkāpts Latvijas Zvērinātu advokātu Ētikas kodekss, tajā skaitā punktu, kas nosaka, ka kā profesionālajā darbībā, tā privātajā dzīvē advokātam jāatturas no tādas uzvedības vai rīcības, kas var apkaunot viņa profesiju, izsaukt šaubas par viņa cieņu, godīgumu un taisnīgumu, un Ētikas kodeksa punkts, kurā noteikts, ka advokātiem jāizturas pret savas profesijas kolēģiem ar vislielāko cieņu, pieklājību un godīgumu.

No Gobzema tika pieprasīti rakstveida paskaidrojumi par saņemtajām sūdzībām. Tāpat Gobzems divas reizes aicināts sniegt paskaidrojumus klātienē LZAP sēdēs, tomēr šo iespēju neesot izmantojis.

Disciplinārlietu komisija gan pieprasīja un saņēma no Gobzema rakstveida paskaidrojumus par izskatāmajiem jautājumiem, kā arī 1. novembrī klātienē uzklausīja viņa paskaidrojumus. Nākamajā Disciplinārlietu komisijas sēdē, kas notika 13. novembrī, izvērtējot sūdzībās sniegtās ziņas kopsakarā ar Gobzema paskaidrojumos pausto viedokli, tika konstatēti pārkāpumi, par kuriem piemērots bargākais soda mērs jeb izslēgšana no advokatūras.

Lēmums par Gobzema izslēgšanu no advokatūras tika pieņemts 13. novembrī, proti, vēl pirms viņš tika nominēts kā premjera amata kandidāts.

Disciplinārlietu komisijas lēmumu par izslēgšanu no zvērinātu advokātu skaita gan apstiprina un izpilda LZAP, pieņemot gala lēmumu disciplinārlietā. Attiecīgi 28. novembrī notika LZAP sēde, kurā, pamatojoties uz komisijas lēmumu un tajā norādītajiem motīviem, pieņemts lēmums par Gobzema izslēgšanu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka LZAP ir atbalstījusi Gobzema izslēgšanu no advokatūras, to aģentūrai LETA trešdien apstiprināja LZAP vadītājs Jānis Rozenbergs.

LZAP lēmumu Gobzems apņēmies pārsūdzēt.

Top komentāri

Gobzem turies
G
Visam pamatā ir nauda un pieeja resursiem. Daudzi Vienotības cilvēki un visi šīs partijas līderi ir barojušies pie valsts siles 10 gadus un, protams, viņi ir iedarbinājuši visus savus kontaktus, visus mēdiju un uzraugu institūciju mašinēriju, lai nelaistu KPV un JKP pie varas.
Laiki mainās
L
Kādreiz advokāti nekādi nespēja izslēgt no savas vidus kādu ne visai advokātīgu advokātu. Kas tik nebija izdomāts, lai pasargātu savējo. Tagad izslēdz kā nemetas. Laiki mainās. Vai arī nemainās. Vienkārši šoreiz nav savējais.
Cilvēki visu redz un saprot.
C
Viss notiek pēc izveidota scenārija un, kas ir tā autors, to katrs zin. Vēlētāji izvēlējās jaunās partijas, jaunos politiķus. Viņi bija jāsaplosa. Pirmo zem tanka pameta Bordānu. Tur viss notika vienkārši - trīs vecās, nodevīgās partijas noboikotēja sarunas un aizgāja. Viens no jaunajiem novākts. Tad zem tanka pameta otro, bīstamo premjera kandidātu - Gobzemu. Tas ir bīstamāks un tur jau iesaistīja SAB un Zvērināto advokātu kolēģiju. Atkal jau pirmie satraucās Pabiks un Dzintars, tie, kuri nogremdēja Bordānu, nevaram būt kopā ar tādu, kam nav pielaides. Divi punkti izpildīti. Tagad nāks 3. un galvenais - parādīsim mūsējo - ĪSTO LATVIJAS GLĀBĒJU - no vecajiem komunistiem !!! Priekš kam bija jāvelk laiks un jāspēlē šis teātris ? Pēc katrām vēlēšanām notiek tas, ko īstie Latvijas valdnieki grib, uzvar ieliktenis ! Pirms vēlēšanām notika tāds pats teātris, lai novāktu partiju KPV LV tika iesaistīts KNAB. Skaļi, lai visa tauta redz, Saeimā tika apcietināts Kaimiņš, tad vēl apcietinājumi un
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas