Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Gobzems savu jauno partiju iecerējis saukt par Likums un kārtība

Saeimas deputāts Aldis Gobzems savu jauno partiju iecerējis saukt par Likums un kārtība, liecina politiķa ieraksts sociālo tīklu platformā Facebook.

Partijas dibināšana šodien plānota plkst.20, šim procesam norisinoties platformā Zoom. Topošajiem partijas biedriem gan būs jāapstiprina sava vēlme kļūt par partijas dibinātājiem pie notāra.

Gobzems pauda, ka jaunās partijas darbības principi būs kā lūšiem, proti, būt "gracioziem, spēcīgiem un tālredzīgiem". Lūsis būs ietverts arī partijas logo.

Paredzēts, ka jaunveidojamās partijas valdē būs Gobzems, Saeimas deputāte, bijusī partijas KPV LV biedre Karina Sprūde, Agris Freifalts, Jānis Ronis, Liāna Teličenaite, Daniēls Āboliņš, Jānis Brūveris, Marita Klikiča, Jānis Zalte. Gobzema ieskatā topošie partijas valdes kolēģi ir "ne tikai gudri, bet arī skaisti cilvēki".

Informāciju par partijas statūtiem un programmu politiķis sola publicēt vēlāk.

Politiķis gan plāno kā neatbilstošu Satversmei apstrīdēt to, ka partiju ārkārtējā situācijā nevar dibināt ar elektronisko parakstu, ka Saeimas vēlēšanās ir liegts piedalīties partijām, kuras nav dibinātas vismaz gadu iepriekš, kā arī to, ka jaunās partijas tiek diskriminētas attiecībā uz valsts finansējuma saņemšanu.

Gobzems domā, ka tieši viņa dēļ esot liegts partiju dibināt ar elektronisko parakstu, jo tādā gadījumā tā "dienas laikā kļūtu par lielāko partiju Latvijā". Politiķis pauda, ka viņa topošā partija esot "vienīgā reālā opozīcija Latvijā", kad pārskatāmā nākotnē nonākšot pie varas.

Partijas dibināšanas sanāksme attālināti platformā Zoom plānota šodien. Savukārt, lai juridiski nodibinātu partiju pēc tam partijas dibinātājiem desmit dienu laikā būs pie zvērināta notāra jāapliecina piekrišana partijas izveidošanai. Žurnālisti pieeju partijas sanāksmei varēs saņemt, sazinoties ar Gobzemu.

Deputāts norādīja, ka partijas dibināšanā piedalīsies cilvēki, kuriem viņš uzticas. Politiķis arī skaidroja, ka viņa ieskatā juridiski neesot svarīgi, cik cilvēku piedalīsies Zoom pasākumā, kas var būt arī neliels skaits, jo svarīgākā darbība ir vēlāk nepieciešamais apliecinājums pie notāra.

Kā ziņots, vēl pirms bija zināms, ka tas datums būs ārkārtējās situācijas laikā, Gobzems partijas dibināšanu bija plānojis 22.novembrī. Ņemot vērā ārkārtējās situācijas laikā noteiktos ierobežojumus, šis pasākums nevarēja notikt.

Tagad likumā ir paredzēta iespēja dibināt partiju paredzot, ka dibinātājiem desmit dienu laikā pēc politiskās organizācijas izveidošanas pie notāra ir jāapliecina piekrišana tās dibināšanai. Partijas dibināšanai nepieciešami vismaz 200 biedri.

Papildināta visa ziņa.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas