Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gobzems var kļūt par premjeru bez pielaides; Maizītis tajā saskata lielu risku

Ja no KPV LV saraksta Saeimā ievēlētajam un nupat Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa premjera amatam nominētajam Aldim Gobzemam izdosies sastādīt valdību un gūt tai parlamenta atbalstu, viņam var nākties strādāt bez pielaides valsts noslēpumam, tomēr, kā pirmdien intervijā Neatkarīgajai Rīta Avīzei norādīja Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktors Jānis Maizītis, tas būtu ļoti liels risks.

Proti, ja par Jaunās konservatīvās partijas (JKP) virzīto premjera amata kandidātu Jāni Bordānu, kura valdības veidošanas centieni beidzās ar sakāvi, un Attīstībai/Par! kandidātu Arti Pabriku SAB ir skaidrība un pielaidi valsts noslēpumam, pēc Maizīša vārdiem, šīm personām "var tikt dota kaut vai ar rītdienu", tad par Gobzemu nepieciešama papildu pārbaude.

"Vēlos uzsvērt, ka atbilstoši likumam pārbaudes ir jāveic triju mēnešu laikā, un vēl uz trim mēnešiem pārbaudi var pagarināt. Šie termiņi iepriekš publiski nebija zināmi. Tagad, pēc Satversmes tiesas sprieduma, tie ierakstīti likumā. Tas nav vienas dienas vai vienas nedēļas jautājums, jo īpaši gadījumos, kad cilvēks ilgstoši nodarbojies ar uzņēmējdarbību, nav bijis tiešā valsts vai drošības iestāžu uzmanības lokā, vai dzīvojis tikai no algas un nav pārskatāmi viņa ienākumi un izdevumi," Neatkarīgajai Rīta Avīzei skaidroja Maizītis. 

Tādējādi, ja Vējoņa nupat nominētajam Gobzemam izdosies izveidot valdību un tai atbalstu apliecinās parlaments, Gobzems var kļūt par premjeru, kuram vismaz kādu laiku nāksies strādāt bez pielaides valsts noslēpumam. 

Prezidents ir informēts. Bet tas būtu ļoti liels risks, bažas pauda Maizītis.

"Informācijas apmaiņa mums ar prezidentu ir pārskatāma un saprotama. Mums paprasa - mēs atbildam. Paprasīs par kādu citu - mēs atbildēsim. Viss pārējais jau ir politika." 

Jau vēstīts, ka pirmdien Valsts prezidents aicināja Aldi Gobzemu sastādīt valdību.

Top komentāri

Vecie dara savu.
V
Vējonim jau cits nekas neatlika, citādi būtu nomētāts ar olām un sabradāts. KPV aiz S saņēma visvairāk vēlētāju balsis. Vējonis vienkārši glāba savu ādu, paskatīsimies tālāk vai nenotiks tas pats, kas ar Bordānu, izgāzīs vecie un Pabrika vecie, bet vainos Gobzemu !!!! Nākošais būs Vējoņa un mafijas Saulvedis - vecais komunists ! Tad gan mafija būs apmierināta. Kāpēc tik ilgi vilka laiku, lai notēlotu, lai izpatiktu tautai, lai vecā valdība pabeidz shēmas un krāpšanas, lai naudu izsaimniekotu un, lai nepieņemtu jauno budžetu. Kā teica mazais, tā arī būs. Jaunie viņiem it kā cilpa ap kaklu.
ļuļa
ļ
kāpēc maizītis nesaskata risku faktā, ka pielaide valsts noslēpumam ir bijusi un ir visādiem izbijušiem komunistiem un čekistiem - minot kaut brigmani, izbijušo saldus rajona partijas sekretāru, kalpaka piemiņas vietas izpostītāju?
bērnu dārzs
b
Kamon. Ja tiem sauktajiem specdienestiem nav pieeja visām datu bāzēm, kur pavisam rupji sakot- uzsit Ctrl+F, ieraksta Gobzems un pēc minūtes ir pilns dosjē, sākot ar ieņemšanas brīdi, tad kāda jēga no tādiem specdienestiem? Ja par kādu būs aizdomas, ka tas ir spridzinātājs vai šāvējs, arī 3+3 mēnešus kasīs pliko?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas