Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Grigules reklāmas sponsori aizvien miglā tīti

Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētā Iveta Grigule turpina klusēt par to, kas finansējis viņas vērienīgo reklāmas kampaņu, vien atklāj, ka tēriņi varētu būt ap 150 tūkstošiem eiro, pirmdien telefonsarunā Latvijas Televīzijas diskusiju raidījumā atzina Grigule.

Kad LTV žurnālisti tiešraides diskusijā, kas sākotnēji bija plānota ar visu EP ievēlēto deputātu dalību, no Grigules telefonsarunā centās noskaidrot kampaņas finansētājus un konkrētus plānus darbam EP, Grigule nometa klausuli.

Grigule izteicās, ka viņas panākums EP vēlēšanās ir panākums visai Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS). Kampaņa izmaksājusi apmēram 150 tūkstošus eiro, taču šis skaitlis neesot precīzs, jo jaunā eiroparlamentāriete kādu laiku neesot satikusi grāmatvedi.

Par kampaņas finansētājiem viņa atteicās runāt, novirzot sarunu uz to, ka pašlaik "notiek konsultācijas" par to, kurā partiju grupā un komitejās viņa darbošoties. Viņa arī uzsvēra ideju, ka vajagot EP sadarboties visiem astoņiem no Latvijas ievēlētajiem deputātiem.

"Mans priekšlikums būtu [no Vienotības saraksta ievēlētajam Valdim] Dombrovskim izdomāt formātu, kā konsolidēt visus Latvijas deputātus," viņa teica.

Studijā klātesošie deputāti Grigules rīcību, atsakoties atbildēt uz daudzkārt uzdotiem jautājumiem, novērtēja kā dīvainu. Nule EP ievēlētais Artis Pabriks (Vienotība) atzina, ka Grigules fenomens apliecinot lietas, ko daudzi nevēlējās redzēt, ka ar lieliem līdzekļiem un reklāmu iespējams panākt sev vēlamo rezultātu.

"Ja tu noklāj visu valsti ar vienu bildi, mēs kā vienkāršie vēlētāji sakām - vai, vai, vai, man varbūt nepatīk, es to negribu, bet beigās nobalso. Tā ir negatīvā tendence, no kā kāds varētu ņemt piemēru pirms Saeimas vēlēšanām," teica Pabriks.

Savukārt Roberts Zīle (Nacionālā apvienība) un Dombrovskis pauda, ka Grigule plānojot darboties tādā partiju grupā, kas darbojas pretēji viņas paustajam priekšvēlēšanu kampaņā, piemēram, aizstāv liberālas idejas seksuālo minoritāšu jautājumos un iestājas pret augstāku finansējumu lauksaimniecībai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas