Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ideju foruma e-bibliotēka atjauno darbību

Atkal pieejama Ideju foruma e-bibliotēka, kam 18.martā policija arestēja serveri. Tagad e-bibliotēkas datu bāze izvietota uz citiem serveriem, bet pilnā apjomā krājums būs pieejams pēc plkst. 13, pastāstīja e-bibliotēkas mārketinga vadītāja Liene Kupča.

Tad arī varēs pateikt, cik vienību būs pieejamas. No krājuma tiks izņemti tie darbi, par kuru publicēšanu ierosināta tiesvedība, kā arī visas grāmatas, kas izdotas pēdējo trīs gadu laikā, pastāstīja L.Kupča. Viņa nezināja teikt, vai krājumā tiks atstāti Anšlava Eglīša darbi. AKKA/LAA izpilddirektores vietniece Anita Sosnovska laikrakstam Diena norādīja, ka A.Eglīša mantinieki bijuši ļoti sašutuši par rakstnieka darbu publicēšanu e-bibliotēkā. Tomēr līdz šim brīdim Ideju forums nav saņēmis oficiālu mantinieku pretenziju par A.Eglīša darbu publicēšanu.

Serveru arests notika kriminālprocesa ietvaros, ko ierosināja par autortiesību tīšu pārkāpšanu pēc autora Māra Gruduļa, LID, SIA Andrew Nurnberg Associates Baltic iesnieguma, kā arī biedrības Latvijas grāmatizdevēju asociācija un SIA Apgāds Zvaigzne ABC iesniegumiem.

Līdz serveru izņemšanai e-bibliotēkā bez maksas bija lasāmas vairāk nekā 6000 grāmatas, klausāmas vairāk nekā 1600 audiogrāmatas, skatāmi aptuveni 400 videoieraksti un aptuveni 900 attēli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas