Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Iedzīvotājiem būtu jādod iespēja atlaist ne tikai vietējās pašvaldības, bet arī Saeimu, uzskata Jēkabpils un Rēzeknes mēri

Iedzīvotājiem būtu jādod plašākas iespējas ietekmēt ne tikai vietējo pašvaldību, bet arī Saeimas darbību, rosinot tās atlaišanu, pauda Rēzeknes un Jēkabpils pašvaldību vadītāji Aleksandrs Bartaševičs (SC) un Leonīds Salcevičs (LPP/LC).

"Tajā apstāklī, ka iedzīvotājiem tiek dota iespēja paust savu viedokli par pašvaldības darbību un vajadzības gadījumā pat rosinātās tās atlaišanu un piedalīties atkārtotās vēlēšanās, nesaskatu neko sliktu. Taču uzskatu, ka tieši tādām pašām tiesībām iedzīvotājiem būtu jābūt arī attiecībā uz Saeimu," uzsvēra Bartaševičs.

Līdzīgu, bet nedaudz piesardzīgāku nostādni šajā jautājumā pauda arī Jēkabpils mērs. Pēc viņa domām, izmaiņas likumdošanā būtu ieviešamas pārdomāti, lai izslēgtu iespēju, ka kāds aktīvs darbonis pilnmēness naktī izdomā un nākamajā dienā ķeras pie pašvaldības vai Saeimas gāšanas, tādējādi radot nevienam nevajadzīgas papildus problēmas minēto institūciju funkcionēšanā.

"Tas ir jūtīgs jautājums, tādēļ, pirms nocirst, vajadzētu septiņas reizes nomērīt," uzsvēra Salcevičs.

Jau ziņots, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) paudis uzskatu, ka iedzīvotājiem būtu jādod plašākas iespējas ietekmēt pašvaldības un rosināt novada vai pilsētas domes atlaišanu, ja lielākā daļa vēlētāju ir neapmierināti ar tās darbu.

Normatīvie akti patlaban neparedz iespēju atbrīvot domes priekšsēdētāju vai pašvaldības domi pēc vēlētāju iniciatīvas neuzticības vai pieļautu pārkāpumu dēļ. Ministrs nolēmis Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā rosināt diskusiju par iespējamiem grozījumiem likumā "Par pašvaldībām", lai paredzētu regulējumu pašvaldības domes atlaišanai arī pēc iedzīvotāju iniciatīvas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas