Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Ījabs: Vienotība kāpj pašu izliktajās lamatās

Partija Vienotība, nolemjot, ka frakcijas vadītājam Dzintaram Zaķim par mēģinājumu īstenot nodokļu apiešanas shēmu nebūs jāatkāpjas no amata, kāpj pašu izliktajās lamatās un riskē pazaudēt daļu no saviem vēlētājiem, portālam Diena.lv sacīja politologs Ivars Ījabs.Jau ziņots, ka Vienotība Saeimas frakcijas sēdē trešdien, 13. jūnijā nolēma neatstādināt Dz. Zaķi no frakcijas vadītāja amata. I. Ījabs uzskata, ka šādi gadījumi Latvijas partiju politikā nav nekas jauns, tomēr nespēja tikt ar to galā liecina par partijas lemtspēju.

Viņaprāt, partijas reakcija uz notikušo nebija adekvāta un viņu pārsteidz, ka Vienotība neizteica Dz. Zaķim kaut vai tikai simbolisku aizrādījumu.

"Vienotība gadu garumā runā par šiem augstajiem morāles standartiem, arī sabiedrība ir kļuvusi ārkārtīgi sensitīva pret šiem gadījumiem, kad pilsonis vēl varētu atļauties to, ko politiķis nekādi nevar. Tagad Dz. Zaķis ir izdarījis tāda tipa pārkāpumu, par kādiem pati Vienotība gadu desmitu garumā bļāvusi, ka tas ir ļoti nepiedodami un nepieļaujami. Acīmredzot, tā antikorupcijas retorika ir aktuāla tikai tad, kad tu pats neesi pie varas. Nonākot attiecīgajās pozīcijās, ieslēdzas cita loģika," uzskata politologs.

I. Ījabs portālam Diena.lv norādīja, ka šī brīža partijas perspektīvai tas tomēr nav nekas traģisks, taču partijai ir ienaidnieki. "Viņi strādā pie tā, lai sameklētu tādas Zaķa mašīnītes – tādi zaķi rindiņā nāks desmit un divdesmit. Ja partija turpinās uz to reaģēt tāpat, kā tagad – izliksies par beigtiem un tēlos, ka nekas nav noticis – viņiem klāsies plāni un nākamajās vēlēšanās viņi aizies pa skuju taku," nosaka politologs.

Jau ziņots, ka Dz. Zaķis gadu mijā ticis pie jaunas automašīnas Volvo XC60, nenomaksājot valstij aptuveni 8800 eiro pievienotās vērtības nodokli (PVN).



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas