Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Inkēns: nezinu, cik izmaksā LTV raidījums Jauna nedēļa

Aizbildinoties ar konkurences apstākļiem un komercnoslēpumu, raidījuma Jauna nedēļa pārstāvis Edvīns Inkēns un Latvijas televīzija (LTV) neatklāj, cik izmaksā LTV redzamais raidījums. Abas puses ne apstiprina, ne noliedz neoficiāli izskanējušo informāciju, ka raidījuma  Jauna nedēļa veidotāji no valsts budžeta saņēmuši 60 tūkstošu latu.

LTV 1.kanāla satura redaktore Sarmīte Plūme informēja, ka LTV ir noslēgusi līgumu ar S.A.F. pakalpojumi par raidījuma Jauna nedēļa veidošanu 2009.gada sākumā un tas ir spēkā līdz 2011.gada 30.jūnijam.

“Raidījums Jauna nedēļa tiek sagatavots pēc tāda paša LTV izstrādāta un pārbaudīta sadarbības modeļa kā tas ir ar raidījumu Kas notiek Latvijā?. Līgums ir noslēgts par programmas materiāla veidošanu,” tā S. Plūme.

Taujāta, cik LTV gadā maksā par raidījumu Jauna nedēļa, S. Plūme norāda, ka pašā televīzijā ir dažādi viedokļi par to, vai šo summu drīkst atklāt sabiedrībai. “LTV nestrādā tikai un vienīgi no valsts dotācijas, bet pelna ar reklāmām. Mēs tāpat esam reklāmas un konkurences tirgū,” skaidro S. Plūme.  

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins uzskata, ka vienīgais iemesls, kas varētu traucēt sabiedrībai uzzināt, cik LTV maksā producentu grupai S.A.F. pakalpojumi par raidījumu Jauna nedēļa, ir komercnoslēpums, kas līgumā var būt paredzēts tāpēc, ka LTV strādā konkurences apstākļos. “Tikai konkurence, citu iemeslu nav,” tā Ā. Kleckins.

Viņš apņēmās noskaidrot, vai šajā gadījumā komercnoslēpums pastāv un atbildēt, vai LTV ir tiesības neizpaust sabiedrībai, cik maksā raidījumuma producentiem.

S.A.F. Pakalpojumi pārstāvis un pērn arī dažu raidījumu vadītājs bijušais labvakarietis un ekspolitiķis E. Inkēns saka, ka kopējo līguma summu nezina. Savukārt, cik kopumā saņem raidījuma veidotāji kā autoratlīdzību, viņš nevēlējās atklāt, sakot, ka, iespējams, nemaz nav tiesīgs izpaust, piemēram, režisora atalgojumu.

Neoficiāli izskanējušo informāciju, ka Jauna nedēļa LTV gadā izmaksā 60 tūkstošus latu, E. Inkēns nekomentē.

Pašlaik LTV finansu lietas vētī Valsts kontrole, rezultāti būs zināmi maijā. Darbiniece, kas vēlējās palikt anonīma, skaidro, ka viss atkarīgs no tā, kā tiek slēgti līgumi.

“Producentu grupas vēlas, lai līgums ar televīziju būtu konfidenciāls, lai sevi pasargātu no konkurentiem. Neskatoties uz to, ka LTV tērē budžeta naudu, producentu grupa, kas veido raidījumu, ir privāta un var līgumā pieprasīt konfidencialitāti,” tā VK pārstāve.

Jau vēstījām, ka uzņēmums S.A.F. Pakalpojumi saskaņā ar publiski pieejamo informāciju pašlaik pieder uzņēmumam Locis un partneri, kura vienīgais īpašnieks ir Jānis Locis, kurš publiskajā telpā minēts kā E.Inkēna sievastēvs.

E.Inkēna loma raidījuma Jauna nedēļa tapšanā publiskajā telpā apspriesta vairākkārt. Vēl 2008.gadā, neilgi pirms pirmā raidījuma parādīšanās ēterā, raidījuma vadītājs Egīls Zariņš Dienai viņu dēvēja par padomdevēju. Gadu vēlāk E.Zariņš norādīja, ka LTV ir slēgusi līgumu ar viņu, nevis producentu apvienību S.A.F. pakalpojumi.

Pēdējoreiz E.Inkēna vārds visintensīvāk publiskajā telpā tika valkāts 2009.gada sākumā, kad Nacionālās radio un televīzijas padomes vadība viņu vēlējās iecelt par Latvijas radio ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju. NRTP amatpersonas toreiz sapinās pretrunās, kurš E.Inkēnu šim amatam īsti uzrunājis, radot aizdomas par politisku ietekmi.

E.Inkēns bijis ilggadējs partijas Latvijas ceļš biedrs, kurš savulaik darbu Saeimā apvienoja ar iesaistīšanos LNT raidījuma Nedēļa veidošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas