Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

IZM cer no Pasaules Bankas aizdevuma iegūt finansējumu piecgadnieku un sešgadnieku apmācībai

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) cer no Pasaules Bankas (PB) aizdevuma iegūt finansējumu, lai piecgadnieku un sešgadnieku apmācību turpinātu līdzšinējā līmenī.

Izglītības ministre Tatjana Koķe žurnālistiem ceturtdien norādīja, ka "absolūti nepareizs lēmums" bija samazināt finansējumu 5,7 miljonu latu apmērā piecgadnieku un sešgadnieku apmācībai. Tāpēc IZM lūgusi daļu no Pasaules Bankas aizdevuma atvēlēt šai programmai.

Ja šis finansējums netiks saņemts, programmu īstenos tikai pusgadu un tikai sešgadnieku apmācībai.

Koķe gan neatklāja, uz kādu summu IZM cer, piebilstot, ka finansējumu samazināja par 5,7 miljoniem latu. Ar PB atbalstu piecgadnieku un sešgadnieku apmācību varētu turpināt līdzšinējā apmērā.

PB aizdevums 200 miljonu eiro apmērā ir vienā paketē ar Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) aizdevumu. Latvija un SVF Nodomu vēstuli parakstīja šonedēļ, un tagad jāgaida atbilde no SVF, kad tas piešķirs aizdevumu.

Vēl Koķe pavēstīja, ka pašlaik notiek "sīva cīņa" ar Finanšu ministriju (FM) par mūzikas, mākslas un sporta skolu turpmāko finansēšanu. FM nesaredz iespējas piešķirt valsts līdzekļus, bet IZM un premjers Valdis Dombrovskis, pēc Koķes vārdiem, uzskata, ka šai pozīcijai jābūt nākamā gada budžetā.

Jau vēstīts, ka šā gada budžeta grozījumu paredz, ka no 2010.gada sešgadniekus skolai gatavos tikai no janvāra līdz maijam.

Sākotnēji, šos grozījumus skatot valdības sēdē, bijusi iecere pilnībā svītrot normu par obligāto piecgadnieku un sešgadnieku apmācību. Tomēr šīs sēdes laikā izglītības ministre nāca klajā ar priekšlikumu krīzes laikā apmācīt tikai sešgadniekus un nevis visu gadu, bet tikai no janvāra līdz maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas