Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

IZM varētu taupīt uz mūžizglītības nevis budžeta vietu rēķina

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pirmdien nākusi klajā ar piedāvājumu konsolidācijas īstenošanai, kā rezultātā nenāktos samazināt valsts finansēto budžeta vietu skaitu augstākās izglītības iestādēs. Līdzekļus varētu ietaupīt uz mūžizglītības programmu rēķina, portālam diena.lv atzina izglītības un zinātnes ministra Rolanda Broka (ZZS) preses sekretāre Agnese Korbe. “Mēs piedāvājām konsolidācijas pārdali, lai pēc iespējas mazāk ciestu budžeta vietas,” saka A.Korbe.

IZM piedāvājumu valdība konceptuāli atbalstījusi. Patlaban Finanšu ministrijai (FM) ar IZM pārstāvjiem uzdots to saskaņot ar starptautiskajiem aizdevējiem. Virtuāla tikšanās ar aizdevējiem varētu norisināties pirmdienas vakarā. Piedāvājuma saskaņošanas termiņu IZM šobrīd ir grūti prognozēt.

Jau ziņojām, ka budžeta konsolidācijas ietvaros par 194 tūkstošiem latu šā gada otrajā pusē tika plānots samazināt finansējumu budžeta vietu nodrošināšanai augstākās izglītības studiju programmās, kuras dublējas. Savukārt 2012.gadā šajā pozīcijā paredzēts samazinājums 600 tūkstošu latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas