Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Izsludina papildkārtu konkursam par finansējuma piešķiršanu kultūras pieminekļu saglabāšanai

Konkursā par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu otrajā kārtā, kas paredz atbalstu privātīpašniekiem kultūras pieminekļu saglabāšanā, varēs pieteikt arī finansiāli mazāk ietilpīgus projektus, tādējādi paplašinot pretendentu loku, portālu Diena.lv informēja Kultūras ministrijas (KM) pārstāve Dace Vizule.  

Šādas izmaiņas paredz otrdien valdībā apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos. Projektu iesniegšanas otro kārtu KM plāno izsludināt šā gada 2. ceturksnī. Projektam paredzēti līdzekļi 1 321 190 latu apmērā.

Izmaiņas paredz, ka aktivitātes ietvaros pieejamais Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) maksimālais līdzfinansējuma apmērs vienam projektam tiek noteikts ne vairāk kā 250 000 latu un ne mazāk kā 100 000 latu.

Iepriekš tas bija ne vairāk kā 1 999 999 latu un ne mazāk kā 250 000 latu. Nosakot zemāku līdzfinansējuma apmēru, tiek paredzēta iespēja atbalstīt lielāku skatu projektu. KM norādīja, ka 50% no projekta izmaksām nodrošina Eiropas Savienības finansējums, savukārt pārējo – projekta īstenotājs.

Grozījumos precizēts arī nosacījums par projektu attiecināmajām izmaksām, nosakot, ka attiecināmas ir nedzīvojamo ēku un būvju renovācijas, restaurācijas un konservācijas izmaksas.

Jau ziņots, ka pērn noslēdzās projektu iesniegumu vērtēšana aktivitātē Atbalsts kultūras pieminekļu privātīpašniekiem kultūras pieminekļu saglabāšanā un to sociālekonomiskā potenciāla efektīvā izmantošanā un tika apstiprināti trīs projekti par kopējo summu 2 678 808 latu. Projektu īstenošanas rezultātā restaurēs Rīgas Doma baznīcu, renovēs Ēdoles pili, kā arī restaurēs un remontēs ēku Spīķeru kvartālā Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas