Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Jaunā valdība jau pirmajā sēdē sāks darbu pie nākamā gada valsts budžeta izstrādes

Jaunā valdība jau pirmajā sēdē otrdien, 1.novembrī, sāks strādāt pie nākamā gada valsts budžeta sagatavošanas, liecina Ministru kabineta sēdes darba kārtība.

Valdība spriedīs par vidēja termiņa makroekonomiskās attīstības un fiskālās politikas ietvaru 2012.-2014.gadam un fiskālās konsolidācijas apmēru, kā arī 2012.-2014.gada valsts budžeta bāzes izdevumiem.

Tāpat iecerēts lemt par ilgtermiņa saistību uzņemšanos 2013. – 2014. gadam Latvijas Nacionālā eiro ieviešanas plānā paredzēto pasākumu finansēšanai un to iekļaušanu nākamā gada valsts budžeta projektā.

Finanšu ministrijas sagatavotais rīkojuma projekts paredz palielināt valsts budžeta bāzes izdevumus ilgtermiņa saistībām resorā "Gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmais finansējums" Latvijas Nacionālā eiro ieviešanas plānā paredzēto pasākumu finansēšanai, 2013.gadā - par 5,788 miljoniem latu, bet 2014.gadā - par 2,925 miljoniem latu.

Pagaidām vēl nav zināms, cik liela summa būs jākonsolidē 2012.gada valsts budžetā. Finanšu ministrs Andris Vilks šīs nedēļas sākumā, 25.oktobrī, solīja, ka nākamās nedēļas sākumā - pirmdien vai otrdien - varētu būt zināms konkrēts nākamā gada valsts budžetā nepieciešamās konsolidācijas apmērs. Pēc viņa prognozēm, nepieciešamais konsolidācijas apmērs varētu būt starp 100 un 150 miljoniem latu.

Iepriekšējās valdības apstiprinātais budžeta sagatavošanas grafiks paredz, ka 2012.gada valsts budžeta projekts un to pavadošie likumprojekti Saeimā tiks iesniegti 6.decembrī.

Valdības apņemšanās ar starptautiskajiem aizdevējiem paredz, ka Latvija 2012.gadā nodrošinās budžeta deficītu, kas ir mazāks par 3% no iekšzemes kopprodukta (IKP), tiecoties uz 2,5% no IKP, lai nodrošinātu drošu Māstrihtas kritēriju izpildi eiro ieviešanai 2014.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas