Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jaunās kadastrālās vērtības varētu sākt piemērot gadu vēlāk

Jaunās kadastrālās vērtības varētu sākt piemērot no 2021. gada, nevis no 2020. gada, kā tas bija plānots iepriekš, otrdien Mājokļa jautājumu apakškomisijas sēdē sacīja Valsts zemes dienesta ģenerāldirektore Solvita Zvidriņa.

Apakškomisijā tika diskutēts par plānoto jauno kadastrālās vērtēšanas metodiku no 2020. gada. Tomēr Zvidriņa norādīja, ka tiek apspriesta iespēja veikt grozījumus likumā ar termiņa pagarinājumu uz vienu gadu, tātad jaunās vērtības varētu tikt piemērotas no 2021. gada. Savukārt metodikas pieņemšana notiktu šogad.

Zvidriņa vairākkārt uzsvēra, ka par visiem šiem jautājumiem vēl notiek diskusijas, kurās piedalās Finanšu ministrija, Tieslietu ministrija un Latvijas Pašvaldību savienība. Tātad gala lēmumi par iespējamam regulējuma izmaiņām neesot pieņemti.

Kopumā kadastrālo vērtību noteikšanā tiktu saglabāta masveida vērtēšana, tātad kadastrālās vērtības tiktu noteikts pēc iespējas tuvāk tirgus vērtībai. Šādā situācijā var ieviest speciālo vērtību, kas tiktu izmantota nekustamā īpašuma nodokļa noteikšanai, ar zemāku atbilstību nekustamā īpašuma tirgum.

Tāpat varētu pārskatīt zonējumu, kā arī samazināt apgrūtinājumu skaitu. Pašlaik normatīvie akti paredzot ap 250 apgrūtinājumiem, bet to skaitu varētu samazināt aptuveni līdz 60.

Vērtējot situāciju ar daudzdzīvokļu namiem, kas ir uz lielām vai vairākām zemes vienībām, varētu noteikt standarta platību. Vēl viena no iecerēm paredz automātisko aprēķinu ēkas nolietojumam, informēja Zvidriņa.

Ierēdne atkārtoti uzsvēra, ka šīs ieceres vēl tiek apspriestas.

Top komentāri

latvietis
l
Tas ir prastākkais veids kā aplaupīt zemes īpašniekus ! Valdībai kauna nebūs?
īpašuma nodokļi nenormāli
ī
Tie padzen latviešus no kaimiņvalsts jaunbagātnieku iecienītām terirorijām Daudzi tādēļ pamet ne tikai dzimtas mājas, bet arī Dzimto zemi.
kadastrālās vērtības nav problēma
k
problēma ir Latvijās Finanšu ministrijas un Pašvaldību savienības uztieptie nenorālie nekustamā īpašuma nodokļi
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas