Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Iveta Benhena-Bēkena vēlētos vienkāršu, jebkuram saprotamu nodokļu sistēmu

Jaunās sejas Saeimā: Vēlme mainīt varas fokusu

Turpinot stāstīt par 13. Saeimas deputātiem, kuri parlamentārieša pienākumus uzņēmušies pirmo reizi, šoreiz iepazīstinām ar Ivetu Benhenu-Bēkenu. Viņa iepriekš bijusi uzņēmēja un ar politiku nebija saistīta, 13. Saeimas vēlēšanās startēja partijas KPV LV Rīgas sarakstā ar otro kārtas numuru un ir viena no pieciem šīs partijas deputātiem, kuri ievēlēti no Rīgas saraksta.

Kas pamudināja startēt vēlēšanās?

Partijā darbojos, jo vēlējos būt sabiedriski aktīva. Man patīk būt sabiedrībā un saprast, ka varu palīdzēt atrisināt dažādus problēmjautājumus. Tā darbojoties, sāku iedziļināties procesos un tos izprast, kāpēc lietas notiek tā, kā tās notiek.

Kandidēt vai nē… Bija lielas šaubas, jo tā ir atbildība, kuru tu uzņemies. Tu pārstāvi vairs ne tikai sevi, bet daļu Latvijas sabiedrības. Pēc ilgāka pārdomu laika un sarunām ar saviem tuvajiem cilvēkiem nolēmu kandidēt, jo, esot ievēlētai Saeimā, ir lielākas iespējas ietekmēt lietu kārtību, nekā esot vienkāršam garāmgājējam. Lielākais spēks un dzinējs bija vēlme mainīt varas fokusu.

Kas ir šobrīd aktuāli jautājumi, kuru izskatīšanā piedalāties?

Šobrīd aktīvi darbojos pie Sv. Pētera baznīcas likumprojekta izstrādes. Ļoti aktīvi tiek lobētas intereses, kas paredz baznīcu nodot bezatlīdzības īpašumā Vācu draudzei. Piekrītu, ka šobrīd Rīgas pilsētas pašvaldība neveic caurspīdīgu un pilnīgu Sv. Pētera baznīcas torņa lifta ienākumu ieguldīšanu baznīcā, bet tas nav pamatojums atdot rīdzinieku baznīcu bez atlīdzības trešajām personām.

Šobrīd nav pamata domāt, ka neliela svešas zemes draudze spētu labāk apsaimniekot un piesaistīt finansējumu no Eiropas Savienības fondiem vai citiem starptautiskajiem finanšu instrumentiem, kas nepieciešami baznīcas atjaunošanai un rekonstrukcijai. Jāpiemin, ka Vācu draudzei nav liegts darboties baznīcas telpās un noturēt tur dievkalpojumus, bet acīmredzot tas nav tik godbijīgi kā pārvaldīt UNESCO kultūrvēsturisko pieminekli pašā Vecrīgas sirdī.

Pirms nonākšanas 13. Saeimā darbojāties biznesā. Vai ir kādi konkrēti novērojumi par problēmām šajā vidē, par ko, jūsuprāt, noteikti vajadzētu runāt Saeimā?

Organizējot mazo uzņēmējdarbību, nonācu pie secinājuma, ka uzņēmējam Latvijā būt ir neiedomājami grūti. Lai uzņēmējs spētu izdzīvot, ir jābūt ne tikai grāmatvedim, juristam, drošības speciālistam, uzņēmuma vadītājam, tirdzniecības pārstāvim, bet reizi pa reizei vēl arī šoferim vai palīgstrādniekam. Un tas viss vienā personā.

Konkrēti jārunā par kopējo nodokļu slogu, par nodokļu administrēšanu. Nodokļu sistēmai jābūt vienkāršai, saprotamai jebkuram bez interpretācijas iespējām. Likumdevējam jāatceras, ka normatīvie akti tiek rakstīti Latvijas sabiedrībai.

Aprīļa vidū notiks KPV LV kopsapulce. Ar kādām domām uz to dosieties, un kāds ir redzējums par turpmāku darbošanos šajā partijā? Paliksiet tās biedre?

Uz KPV LV kopsapulci došos ar vislabākajām un pavasarīgākajām domām 

Top komentāri

:)
:
Tā nu tas ir, tādi mums tie likumdevēji ir - organizēt un sakārtot savu uzņēmumu darbību neprot bet uzskata ka valsti vadīt spēs.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
ASS IR TIK NESPĒJĪGS KA ''DIENAI''JĀNOSLUKA DUPSIS ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas