Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Jaundžeikars: ja JL nav mainījis godīguma principus, Mūrniecei jāatkāpjas

Bijušais Iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars (PLL) uzskata, ka Lindai Mūrniecei (V) pēc traģiskā gadījuma Jēkabpilī ir jāatkāpjas no amata. Ja tas nenotiks, tas apliecinās apvienībā Vienotība ietilpstošās partijas Jaunais laiks (JL) divkosīgumu.

Jaundžeikars atgādināja, ka savulaik JL vairākas reizes pieprasījis viņa kā iekšlietu ministra demisiju par daudz maznozīmīgākām lietām. "Ja JL nav mainījis savus deklarētos godīguma principus un pausto pieeju, ka likums visiem ir vienāds, tad Mūrniecei viennozīmīgi būtu jāatkāpjas no amata," sacīja bijušais ministrs.

Jaundžeikars arī vērsa uzmanību uz Mūrnieces lomu notikumos policijas iekšienē un kadru politiku, par kuru viņai jāuzņemas pilna atbildība. "Šis ir smags un drūms gadījums. Tas parāda, ka Valsts policijas struktūrās ir ļoti liela nesakārtotība," viņš piebilda.

Tomēr bijušais ministrs uzteica to policistu rīcību, kas iesaistījušies nozieguma novēršanā.

"Tas nozīmē, ka pamatā policijā strādā godīgi cilvēki, bet ir atsevišķi elementi, kas kopējo ainu sabojā," sacīja Jaundžeikars. "Varbūt tieši izmaiņas policijas struktūrā un nepārdomātās kadru maiņas ir to ietekmējušas."

Jau ziņots, ka saistībā ar traģiskajiem notikumiem Jēkabpilī ar Valsts policijas priekšnieka Arta Velša rīkojumu no amata ir atstādināti patruļpolicijas vienības Alfa komandieris, kā arī rotas komandieris, kura pakļautībā strādāja abi laupītāji.

No amata atstādināts arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis. Savukārt Mūrniece pati neuzskata, ka viņai pēc policistu apšaudes Jēkabpilī būtu jāatkāpjas no amata, - viņa esot uzņēmusies atbildību par notikušo, aktīvi risinot šo krīzes situāciju.

"Esmu uzņēmusies atbildību, aktīvi risinot šo situāciju. Man algu maksā par to, lai es šādas situācijas risinātu, - krīzes situācijas mums notiek katru dienu. Šī nav ne pirmā, ne pēdējā krīzes situācija," sacīja Mūrniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas