Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Jaundžeikars: premjers pārlieku iejaucies KNAB lietās

Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Dzintars Jaundžeikars ir pārliecināts, ka premjers Valdis Dombrovskis (JL) ir pārkāpis likumu saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzraudzību. Intervijā laikrakstam _Neatkarīgā _viņš izsakās, ka ministru prezidents atbalsta personas, kuras nepilda priekšnieka rīkojumus.

Viņš uzskata, ka KNAB problēma ir priekšnieka vietnieki, kuri savulaik pakļāvuši arī bijušo iestādes vadītāju Alekseju Loskutovu. "Kad amatā Saeima apstiprināja Alekseju Loskutovu, arī viņš vēlējās atstādināt no amata gan Jutu Strīķi, gan otru vietnieku - Alvi Vilku. Bet tas viss viņam beidzās ar fiasko. Tad Loskutovu viņa vietnieki piespieda strādāt tā, kā uzskatīja par vajadzīgu. Tātad 2003. gadā KNAB priekšnieku pakļāva vietnieki. Tam bija sekas," uzsver Dz. Jaundžeikars.

Viņa ieskatā KNAB priekšnieka Normunda Vilnīša vietniece Juta Strīķe nav pildījusi viņai izdotos rīkojumus, bet premjers nav laicīgi atbildējis par ieplānoto reorganizāciju, tāpēc tā jau ir uzsākta. "Bet tagad premjers projektu grib atcelt, tiek radīts juceklis, sagrauts jau padarītais, iestādē radīta neziņa. Esmu savu jau pateciis: likumu ir pārkāpis premjers," teic Dz. Jaundžeikars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas