Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jaunups būs EP deputāta Ijaba padomnieks

Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Ivara Ijaba (AP) padomnieks komunikācijas jautājumos būs partijas Latvijas attīstībai valdes loceklis un apvienības Attīstībai/Par! Pārstāvju sapulces biedrs Edgars Jaunups, aģentūrai LETA apliecināja Jaunups.

Ijabs viņam padomnieka darbu piedāvājis, ņemot vērā abu sadarbību laikā, kad Ijabs kandidēja EP vēlēšanās.

Jaunups pastāstīja, ka viņa pārziņā būs komunikācijas jautājumi, sniedzot informāciju par EP deputāta aktivitātēm.

"Tāpat manā pārziņā būs aktivitātes, kas saistītas ar Ijaba kā deputātā darbību Latvijā. Tā būs vairāk kā palīga funkcija," norādīja Jaunups.

Jaunups par savu darbu saņems atalgojumu, taču neatklāja tā apmēru.

"Varu apstiprināt, ka atalgojums ir paredzēts. Ja runājam par politisko vidi, tad atalgojums būs [apmēram] tik liels, kādu saņem ministra padomnieks. Mans atalgojums būs zemāks," teica Jaunups.

Jaunups norādīja, ka jaunais darbs viņu interesē.

"Lielā mērā tas ir saistīts ar personību, ar kuru jāstrādā komandā. Ijabs mani uzrunā, kaut kādā ziņā pat iedvesmo kā domātājs, kā personība. Man tas ir būtiski. Turklāt es saskatu lielas problēmas tajā, kāda ir Latvijas sabiedrības izpratne par eiroparlamentāriešu darba pienākumiem. Mēs vēlamies atrast veidu, kā iesaistīt Latvijas vēlētājus lēmumu formulēšanā. Mums ir jāsameklē formāti, lai mazinātu atrautību un neizpratni par to, kas notiek Eiropas Parlamentā," teica Jaunups.

Tāpat Jaunups uzskata, ka Ijabs kā jauns politiķis ir ideāla kandidatūra, lai ieviestu novitātes un būtu efektīvāks šīs sasaistes veicināšanā.

"Ja es varu piedalīties ar savām idejām un būt noderīgs ar savu lielo pieredzi politiskās komunikācijas jomā, man tas sniedz gandarījumu. Katrā ziņā es pret šo darbu izturos ļoti nopietni," teica Jaunups.

Vaicāts, vai viņam kā padomniekam būs nepieciešams aklimatizācijas periods jaunajā amatā, Jaunups atbildēja noraidoši.

"Esmu politikā ļoti ilgi, jau no pirmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām Latvijā 2004. gadā. Man nešķiet, ka man būs vajadzīgs aklimatizācijas process, bet iepazīties ar niansēm - protams. Ja agrāk manas zināšanas, informētība par Eiropas Parlamenta formālās darbības pusi bija virspusējākas, tad šobrīd tām ir jābūt detalizētākām. Protams, kāds mirklis būs nepieciešams, lai saprastu nianses, bet, runājot kopumā, sagatavotība man ir," teica Ijaba padomnieks.

Jaunups atklāja, ka Ijaba komanda sākusi strādā pie komunikācijas stratēģijas izstrādes, lai kopīgiem spēkiem nonāktu pie vienota redzējuma par efektīvāko darbības metodi.

"Mēs plānojam izmantot dažādus kanālus, un es gribētu aicināt to saprast plašāk. Kanāls, piemēram, var būt arī darbības veids, metode, kādā veidā iesaistīt cilvēkus. Dialogam ar cilvēkiem ir būtiska nozīme, ja cilvēks vēlas gūt panākumus politikā. Es domāju, ka Ijabs būs pamanāms, un darbs Latvijā noteikti ir augsta mēroga prioritāte," norādīja Jaunups.

Kā ziņoja portāls Lsm.lv, eiroparlamentārieša Ijaba biroja vadītājs Briselē būs Pēteris Viņķelis. Tāpat paredzēts algot jaunu cilvēku – Kārli Ralfu Lapiņu, kurš strādās arī ar tehniskajiem jautājumiem. Ijabam būs palīgi Rīgā – Dace Bargā un Jaunups, kuri palīdzēs darbā ar Latvijas sabiedrību.

Jaunups ir arī basketbola kluba VEF Rīga un Latvijas Basketbola savienības valdes loceklis, viņam pieder SIA Unplugged, kas kā darbības jomu norādījusi sabiedrisko attiecību un komunikāciju vadības pakalpojumu sniegšanu.

Top komentāri

Latvietis
L
Tas iespējams tikai Latvija!!! Āksts par padomnieku!!!!!
Tālis
T
Divi zābaki - viens pāris!
Margarēta
M
Kunga māte, un Jaunupe māšele Dacīte no Satori ar par Rīgas palīdzi. Tad nu 2 varianti. Vai nu Jaunupiem sūri laiki un pieteikušies par peškām EP deputātam.... kas maz ticams. Vai arī... EP deputātam nebija naudas, ko ieguldīt kampaņā, kurā pats bija lokomotīve un ieguva vienīgo vietu, tad nu dīls ir tāds, ka krietna daļa aldziņas jāatskaita partijai un tās sponsoriem un PīĀristiem. Izdevīgāk jau tādā situācijā, ka var daļu norunātās ikmēneša summas atskaitīt no līdzekļiem, ko EP piešķir palīgu un stažieru algošanai, nevis no algas. Vismaz kaut kas arī pašam drusku paliks. Bet vispār izskatās, ka Ivariņš veco ciniķu blicē iekūlies, kur liek kampaņā ieguldīto naudu sūri "atstrādāt", tāpēc iesaku džekam savākties viesnīcās ziepies un Eiroparlamenta ēdnīcās cukuriņus un sālīšus, tak jau saimniecībā noderēs pēc 5 gadiem, kad par politologu neviens vairs nejems un honorāru nemaksās, bet visādi jaunupi būs atraduši citas lokomotīves.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas