Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Jelgavas policijas iecirknī izsniegtas 1450 ieroču atļaujas

Pēc 2011.gada 1.janvāra datiem Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirknī pavisam spēkā esošas ir 1450 ieroču atļaujas, bet reģistrēto ieroču skaits - 2787. Uz vienu atļauju var būt vairāki ieroči, vēsta portāls _zz.lv_

1450 ir ieroču glabāšanas atļaujas, savukārt ieroču nēsāšanas atļaujas aktīvas ir 510. Starp reģistrētajiem ieročiem Jelgavā un abos novados ir 2096 medību ieroči, savukārt 690 ir pašaizsardzības šaujamieroči, informē policija.

Latvijā šā gada sākumā bija reģistrēti 36 420 šaujamieroču īpašnieki, no kuriem 26 487 ir mednieki. Pērn salīdzinājumā ar 2009.gadu ir samazinājies mednieku skaits, bet pieaudzis pašaizsardzības šaujamieroču un sporta šaujamieroču īpašnieku skaits, informējis Valsts policijas preses pārstāvis Aigars Bērziņš.

Ieroču īpašniekiem kopā ir reģistrēti 63 589 šaujamieroči, un to skaits gada laikā ir pieaudzis par 1067 vienībām. Pieaugums saistāms ar medību šaujamieroču un pašaizsardzības ieroču iegādi.

Jau ziņots, ka Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) saistībā ar kinoteātrī Forum Cinemas notikušo slepkavību un, lai nākotnē maksimāli izslēgtu šādu situāciju atkārtošanos, ir uzdevusi Valsts policijas priekšniekam nedēļas laikā sniegt priekšlikumus ieroču aprites kārtības uzlabošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas