Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Jezdakova: VID prioritāte - iespējamo korupcijas risku mazināšana

Nelikumīgas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieku rīcības apkarošana, kā arī iespējamo korupcijas risku mazināšana ir viena no Ieņēmumu dienesta prioritātēm, uzsvēra VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova.

N.Jezdakova atturējās komentēt bijušā kolēģa - kādreizējā VID ģenerāldirektora vietnieka Vladimira Vaškeviča - aizturēšanu, atzīmējot, ka šobrīd viņš nav VID amatpersona, turklāt ilgus gadus iepriekš viņi strādājuši divās dažādās jomās un ikdienā viņiem nav bijusi cieša sadarbība.

N.Jezdakova pauda uzskatu, ka aizdomas ir subjektīvs personas skatījums vai vērtējums. "Šajā kontekstā, kad runa ir par jau uzsāktu kriminālprocesu un acīmredzot tiesībsargājošās iestādes rīcībā ir kādi fakti, subjektivitātei nav nozīmes," rezumēja VID vadītāja.

Viņas ieskatā, konkrētajā gadījumā ir jāļauj kriminālprocesa virzītājam Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājam strādāt.

"Domāju, ka konkrētās lietas ietvaros izmeklētājs pieņems atbilstošos lēmumus, tai skaitā arī lēmumus par drošības līdzekļu piemērošanu VID amatpersonām, ja tādi būs nepieciešami," atzīmēja N.Jezdakova.

N.Jezdakova uzsvēra, ka VID ir ieinteresēts, lai dienestā strādātu tikai un vienīgi godīgas amatpersonas, un ir gatavs sadarboties ar jebkurām tiesībsargājošām iestādēm un, tāpat kā līdz šim, sadarbosies arī turpmāk, lai atklātu negodprātīgu darbinieku rīcību un panāktu, ka negodprātīgas amatpersonas dienestā nestrādā.

Jau ziņots, ka V.Vaškevičs par, iespējams, vairāk nekā 50 000 eiro kukuļa došanu kādai VID amatpersonai tika aizturēts pirmdien. Rīgas Centra rajona tiesa vakar izlēma viņam piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu.

V.Vaškevičs kukuli varētu būt devis VID Muitas pārvaldes direktoram Tālim Kravalim, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, ziņo Latvijas Televīzija. T.Kravalis šo informāciju neapstiprināja.

Pirms tiesas KNAB paziņoja, ka aizturētajam šā kriminālprocesa ietvaros ir piemērots aizdomās turamas personas statuss. V.Vaškeviča advokāts Aloizs Vaznis pēc sēdes norādīja, ka, viņaprāt, tiesas lēmums esot nepamatots un tikšot pārsūdzēts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas