Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

JL pārstāvis: Karginam un Krasovickim jāliedz saņemt atlīdzību no Parex

Partijas Jaunais laiks (JL) Saeimas frakcijas deputāts Ainars Latkovskis iesniedzis priekšlikumu Saeimā steidzamības kārtā skatāmajiem grozījumiem Kredītiestāžu likumā, piedāvājot aizliegumu valsts atbalstu saņēmušu banku bijušajiem īpašniekiem un akcionāriem uzkrāt un izmaksāt procentus un cita veida atlīdzību attiecināt arī uz bankām, kurām komercdarbības atbalsts sniegts pirms šīs normas spēkā stāšanās.

„Aizlieguma attiecināšana uz banku, kas jau šobrīd saņem valsts atbalstu, ir loģisks solis, kas, nepārkāpjot tiesiskuma principus, vērsts uz valsts un sabiedrības interešu aizsardzību, jo ir absurdi, ka valsts izglābtas privātbankas bijušie īpašnieki ilgstoši turpina gūt finansiālus labumus no bankas,” uzskata Latkovskis.

Jau ziņojām par diskusijām Saeimas Budžeta komisijā, kurā tika apšaubīts Finanšu ministrijas ierosinājums likumdošanas izmaiņas piemērot ar atpakaļejošu spēku. Grozījumi paredz, ka valsts atbalstu saņēmušām bankām laika posmā no lēmuma pieņemšanas par valsts atbalsta piešķiršanu līdz atbalsta sniegšanas izbeigšanas dienai ir aizliegts izmaksāt saskaņā ar pakārtotajām saistībām aizdotos līdzekļus, kā arī aprēķināt, uzkrāt un izmaksāt par tām procentus un cita veida atlīdzību.

Deputātiem radās šaubas, vai ieviešot šādas normas ar atpakaļejošu datumu, tiks ievērots tiesiskās paļāvības princips, turklāt tādā gadījumā Karginam un Krasovickim vajadzētu valstij atmaksāt tiem samaksātos procentus par subordinēto aizdevumu "Parex bankas" kapitālam, kas turklāt būšot sarežģīts juridisks process.

Iepriekš Finanšu ministrijas pārstāve Diāna Krampe Dienai uzsvēra, ka komisija pārejas noteikumus, kuri ļautu ierobežot procentu maksājumu izmaksu bijušajiem Parex bankas akcionāriem, Saeimas komisija ir noraidījusi, tāpēc FM tos vairs nevirzīs. "Mēs neredzam iespēju šos priekšlikumus pilnveidot. Atzinumā norādījām riskus, kas varētu būt saistīti ar tiesiskumu, bet neuzskatām, ka tas būtu prettiesisks risinājums," teic D. Krampe.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas