Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 25. maijs
Junora, Anšlavs

Junkurs par deputāta zvēresta nodošanu saņēmis algu, esot to ziedojis labdarībai

Bijušais deputāts Jānis Junkurs (Vienotība), kurš pirmajā 12. Saeimas sēdē nodeva svinīgo zvērestu, lai pēc tam uzreiz parakstītu iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu, par darbu parlamentā saņēmis 79 eiro. Publiskā paziņojumā viņš gan uzsvēris, ka šo naudu ziedojis labdarībai. 

Kopumā par novembri Saeimas deputātiem atalgojumā izmaksāti 152 207 eiro pēc nodokļu nomaksas, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā. Vismazāko atalgojumu pagājušajā mēnesī saņēma vairāki deputāti, kuri samērā ātri pārstāja strādāt parlamentā. Piemēram, tie parlamentārieši, kuri sāka darboties jaunajā valdībā, par savu darbu Saeimā saņēma ap 80 eiro katrs, tostarp Junkurs.

Pēc šīs ziņas publiskošanas, Junkurs izplatījis paziņojumu, kurā klāsta, ka saņemto naudu ziedojis labdarībai. "Vēlos informēt ikvienu, kuru satrauksi ziņa par man izmaksāto atalgojumu par dalību 12. Saeimas pirmajā plenārsēdē, ka esmu šo summu ziedojis labdarībai. Aicinu arī ikvienu esošo Saeimas deputātu šajos Ziemassvētkos veikt ziedojumu labdarībai vismaz vienas plenārsēdes atalgojuma apmērā. Lai visiem priecīgi un gaišām domām bagāti Ziemassvētki!" raksta bijušais deputāts.

Lielāko atalgojumu pagājušajā mēnesī saņēmis Saeimas sekretāra biedrs Gunārs Kūtris (NSL) - 2244 eiro. Kūtris ir arī parlamenta Krimināltiesību apakškomisijas vadītājs, parlamentārās izmeklēšanas komisijas par bankas Citadele pārdošanu, kā arī partijas No sirds Latvijai frakcijas vadītāja vietnieks.

Arī pārējo parlamenta Prezidija locekļu atalgojumi novembrī bija vieni no augstākajiem - Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (NA) atalgojums bija 2176 eiro, priekšsēdētājas biedri Gundars Daudze (ZZS) un Inese Lībiņa-Egnere (Vienotība) saņēma attiecīgi 2065 eiro un 2203 eiro, bet Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs (Saskaņa) - 2082 eiro.

Deputātu atalgojumā iekļauta alga, slimības pabalsts, samaksa par frakcijas priekšsēdētāja vai viņa vietnieka amatu, samaksa par Saeimas komisijas priekšsēdētāja, viņa vietnieka vai sekretāra amatu, samaksa par Saeimas apakškomisijas priekšsēdētāja vai sekretāra amatu, kā arī piemaksa Saeimas Prezidija locekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas