Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Jurkāns: Sākusies no ārpuses regulēta Zatlera diskreditācija

Ir sācies eksprezidenta Valda Zatlera diskreditācijas process, uzskata bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns, kurš 11.Saeimas vēlēšanās kandidēja no Šlesera Reformu partijas LPP/LC saraksta, kas vēlēšanās cieta neveiksmi.

Latvijas Radio trešdien Jurkāns norādīja, ka šis diskreditācijas process tiek organizēts no ārpuses.

"Process lielā mēra tiek regulēts no āra. Šis process ir tikai sācies, un tā nosaukums ir diskreditēt Zatleru. Tas lielā mērā traucēs [premjeram Valdim] Dombrovskim veikt to, kas būtu veicams," sacīja Jurkāns, komentējot politiskās norises.

"Zatlers iedomājas, ka apsaukās sabiedrībā populārus un zināmus cilvēkus, viņi paies malā, sakautrēsies, nosarks un paši iestāsies kaktā. Tā šie cilvēki nedara, domāju, ka Zatlers dabūs stingri pa ausīm," teica Jurkāns.

Pēc viņa skaidrotā, tiem sešiem deputātiem, kas 11.Saeimas pirmās sēdes priekšvakarā paziņoja, ka izstājas no Zatlera Reformu partijas (ZRP), ir konkrēti nolūki un uzdevumi – iedabūt ministrijās savus cilvēkus.

"Aiziešana nav vienkārši tāpēc, ka nedemokrātiski pieņem lēmumus, to var stāstīt tantītei Bauskā. Šai situācijai ir pavisam citi apakštoņi," viņš uzsvēra.

Jau ziņots, ka partijas bija vienojušās, ka valdību veidos Zatlera Reformu partija (ZRP), Vienotība un Nacionālā apvienība, bet no ZRP negaidīti izstājās seši deputāti, tādējādi koalīcijai palika tikai 50 balsu. Tomēr viņi ir solījuši atbalstu koalīcijai, ar ZRP noslēdzot līgumu.

11.Saeima ir ievēlēta ārkārtas vēlēšanās, kad parlamenta atlaišanu ierosināja tā laika prezidents Valdis Zatlers, nosaucot vairākus iemeslus, tostarp lēmumu pieņemšanu šauru grupu vai konkrētu cilvēku personiskās interesēs.

Pēc tam intervijās medijos viņš nosauca triju oligarhu vārdus – Aivaru Lembergu, Andri Šķēli un Aināru Šleseru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas