Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 12. jūnijs
Nora, Lenora, Ija

Jurkāns: SC var sev taisīt kapakmeni

Apvienībai Saskaņas centrs (SC) nav nekādas nākotnes - tā patlaban savas realizētās politikas dēļ atrodas "špagatā" un var taisīt sev kapakmeni, intervijā žurnālam Klubs atzīst bijušais ārlietu ministrs, kādreizējais SC ietilpstošās Tautas saskaņas partijas līderis Jānis Jurkāns.

Viņš norāda, ka partijas ideju pārņēmuši cilvēki ar savtīgām interesēm un partija tiek būvēta uz privātu interešu, nevis ideoloģijas pamata, tāpēc arī notiekot tas, kas notiek. "Es aizgāju prom, kad man 2006.gadā parādījās neticība šim pasākumam. Sabiedrībā tas nebija pieprasīts. Bagātie baņķieri sāka pirkt politiku, varu Saskaņā un sagrāva ilūzijas," stāsta Jurkāns, piebilstot, ka Saskaņa sākusi arī necienīgi izturēties pret vēsturi.

Runājot par SC līdera Nila Ušakova parakstīšanos referendumam par krievu valodu kā otru valsts valodu, Jurkāns uzskata, ka tā ir bezatbildīga, savtīga politika un klaja necieņa pret latviešiem.

"Es neredzu tajā muļķību, bet noziegumu. Nedrīkst rotaļāties ne ar vienu, ne otru sabiedrības daļu," pauž bijušais ārlietu ministrs, piebilstot, ka gan nedomājot, ka te ir iejaukta Krievija, jo tai pietiekot pašai savu problēmu.

"Tas, ko uzsāka Ušakovs, ir vietēja rakstura pasākums - privātām, partijas vajadzībām. Tie cilvēki nezina, ko dara. Kaitina ne tikai latviešus, bet arī krievus. Vienu dienu parakstās par otru valodu, pēc tam mēģina kāpties atpakaļ - parādās vārga iniciatīva par kaut kādu konvenciju," savu redzējumu pauž Jurkāns.

Pieredzējušais politiķis atzīst, ka ar šādu rīcību SC līderi Ušakovs un Jānis Urbanovičs ir "nostājušies špagatā" un partijai nav nekādas nākotnes. "Protams, partija transformēsies. Iedomājieties Urbanoviču špagatā. Kā viņš piecelsies? Negribu būt rupjš, bet viņš un Ušakovs saplēsīs vienu vietu. Nav variantu. Tas sašķels viņu elektorātu. Viņi to saprot. Tie, kuri gribēs 2013.gadā paņemt Rīgu, Daugavpili, nostāsies pozā par otru valsts valodu."

Jurkāns arī norāda, ka te esot darīšana ar veselo saprātu - vai nu tas ir, vai nav. "Ušakovs vienu dienu runā vienu, pēc tam - ko citu. Absolūts ķīselis. Urbanovičs visu laiku blefo. Pirms 10.Saeimas vēlēšanām viņš teica - es būšu vara. Taču viņi nekad negribēja būt varā. Viņiem tā nav vajadzīga, jo nezina, ko ar to darīt. Abi piesakās par premjeru, bet par tādu negrib un nevar būt," klāsta pieredzējušais politiķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas