Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kaimiņam un Tamužam vēl nepiemēro aizdomās turētā statusu

Kriminālprocesā par iespējamu nelikumīgu partijas KPV LV finansēšanu aizturētais Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš un uzņēmējs Viesturs Tamužs patlaban vēl nav atzīti par aizdomās turētajiem un abi atrodas policijas izolatorā, lai gan, visticamāk, Kaimiņu ceturtdien atbrīvos, noskaidroja aģentūra LETA.

Deputāts, uzņēmējs un Kaimiņa partijas biedrs Atis Zakatistovs nakti pavadījuši Valsts policijas izolatorā Čiekurkalnā jeb tā dēvētajās "septītajās debesīs". Kaimiņa advokāts Normunds Duļevskis aģentūrai LETA teica, ka, visticamāk, ceturtdien Kaimiņu no izolatora atbrīvos.

Zakatistova advokāts Andris Kluss aģentūrai LETA komentārus par Zakatistova stāvokli nevarēja sniegt, jo viņš parakstījies par liegumu izpaust izmeklēšanas informāciju.

Saskaņā ar likumu aizturētais ir persona, kura likumā noteiktajā kārtībā īslaicīgi aizturēta, jo atsevišķi fakti dod pamatu uzskatīt, ka tā izdarījusi noziedzīgu nodarījumu. Ja pierādījumu kopums dod pamatu procesa virzītāja pieņēmumam, ka izmeklējamo noziedzīgu nodarījumu, visticamāk, izdarījusi konkrēta persona, viņš pieņem rakstveida lēmumu, ka persona atzīstama par aizdomās turēto.

Personu var aizturēt uz laiku līdz 48 stundām. Kaimiņa maksimālais aizturēšanas termiņš beidzas piektdien, 22. jūnijā ap plkst.10.30. Pēc tam izmeklēšanas iestāde var izlemt, vai nepieciešams piemērot drošības līdzekli. Bargākais drošības līdzeklis ir apcietinājums, par ko pēc izmeklēšanas iestādes ierosinājuma lemj tiesa.

Trešdien gan Saeima deva piekrišanu tikai Kaimiņa aizturēšanai un kratīšanai, nevis apcietināšanai.

KNAB nav savas īslaicīgās aizturēšanas vietas. Birojs šim mērķim izmanto Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietu 2007. gadā uzbūvētajā iekšlietu iestāžu kompleksā Čiekurkalnā. Tā atrodas ēkas pēdējā stāvā un aizturēto un policistu vidū ieguvusi apzīmējumu "septītās debesis".

Jau vēstīts, ka KNAB kriminālprocesā par, iespējams, nelikumīgu partijas KPV LV finansēšanu aizturējis kopumā trīs personas - Kaimiņu, KPV LV valdes locekli Zakatistovu un uzņēmēju Tamužu.

Kriminālprocess sākts pēc trim Krimināllikuma pantiem - par politiskās organizācijas nelikumīgu finansēšanu, par ko draud brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods, par starpniecību politiskās partijas nelikumīgā finansēšanā, par ko arī draud brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods, kā arī par partijas nelikumīga finansējuma pieņemšanu un izspiešanu, par ko draud brīvības atņemšana līdz trim gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods.

Uz KNAB kā liecinieces izsauktas partijas KPV LV grāmatvede, kā arī partijas valdes locekle Linda Liepiņa.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka 2017. gada 5. jūnijā sāktā kriminālprocesa materiālos ir ziņas par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem, kuru rezultātā politiskā partija KPV LV saņēma nelikumīgu finansējumu, tajā skaitā par Kaimiņa iespējamu noziedzīgu rīcību, pieprasot citai personai pieņemt darbā viņa kontrolētajā uzņēmumā fiktīvus darbiniekus un saņemot no viņiem atpakaļ skaidrā naudā minētām personām kā darba algu un citus maksājumus pārskaitītās summas, liecina parlamentam sniegtā informācija par šo lietu. Tādā veidā esot iegūti finanšu līdzekļi, kurus, iespējams, izmantoja politiskās partijas KPV LV finansēšanai, kā arī Kaimiņa personiskām vajadzībām.

Top komentāri

Kuzja un Muris
K
Virsraksts jānomaina, jo ir tendenciozs. Būtu jāraksta "Kaimiņam un Tamužam tomēr nepiemēro aizdomās turētā statusu". Citādi sanāk, ka cilvēkus iedalām trijās kategorijā: (1) tie, kuri jau sēž; (20 tie , kuri vēl sēdēs; (3) tie, kuri ir jau atsēdējuši".
Onslow
O
kārtējā varas demonstrēšanās- aizturēt.pamocīt izolātorā - izlaist ārā un 10 gadus uzturēt apsūsdzību,kā visiem līdz šim...
Buks
B
Biedrs Jēkabs Knābis vēlreiz pierāda, ka ir paklausīgs ķēdes suns. Cui, cui Rimšēvicam, Kaimiņam.. līdz rudenim droši, ka būs vēl vairāki līdzīgi apžļembātie. Kur tad nesenie solījumi pakārt Rimševicu pie kauna staba nedēļu vai mēnešu laikā? Vai tiešām šī Kaimiņa varonīgā aizturēšana ir saistīta ar Rasnača &co atbildes gājieniem par mutes palaišanu Saeimā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas