Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kaimiņš vēlējies pretendēt uz labklājības ministra amatu

Partijas KPV LV līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš būtu vēlējies pretendēt uz labklājības ministra amatu, tomēr KPV LV frakcijas deputātu vairākums nolēmis lemt tikai par iepriekš apspriestajām kandidatūrām, aģentūrai LETA pastāstīja politiķis.

Kaimiņš teica, ka šodien frakcijas sēdē piedāvāja izskatīt vēl citas iespējamās kandidatūras labklājības ministra amatam un viņa redzējumu šim amatam, tomēr deputātu vairākums nolēma lemt tikai par iepriekš apspriestajām kandidatūrām.

Kaimiņš skaidroja, ka, ja viņa aicinājums būtu akceptēts, tad arī viņš būtu pieteicis savu kandidatūru, tāpat būtu pieteikušies arī citi pretendenti. Taču frakcija jau pieņēmusi lēmumu par ministra amata kandidāti un nepieciešams virzīties tālāk ar valdības izveidošanu, akcentēja politiķis.

LETA jau vēstīja, ka KPV LV labklājības ministra amatam izvirzījusi Saeimas deputāti Ramonu Petraviču (KPV LV), otrdien žurnālistiem pavēstīja KPV LV frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

Līdzšinējā labklājības ministra amata kandidāte, deputāte Ieva Krapāne ir atsaukusi savu kandidatūru "veselības stāvokļa" dēļ, norādīja Zakatistovs.

Politiķis norādīja, ka līdz šim jau nav bijis noslēpums, ka Krapāne ir bērniņa gaidībās, savukārt viņas veselības stāvoklis ir privāts jautājums. To Zakatistovs atturējās komentēt.

KPV LV vadītājs ir informējis Ministru prezidenta amata kandidātu Krišjāni Kariņu (Jaunā Vienotība) par partijas jauno kandidāti labklājības ministra amatam un premjera amata kandidāts esot "akceptējis šo jaunumu".

Vaicāts, vai šī situācija nav negatīvi vērtējams signāls grūtniecēm par viņu iespējām pildīt attiecīgu amatu pienākumus, Zakatistovs uzsvēra, ka sievietes bērniņa gaidībās var veikt darbu vislabākajā veidā.

Premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš (Jaunā Vienotība) aģentūrai LETA pagaidām nav komentējis ministru kandidātu nomaiņu. Jaunās Vienotības preses sekretārs Sandris Sabajevs aģentūrai LETA norādīja, ka ministru kandidātu izvirzīšana ir katras partijas atbildība. Neatkarīgi no izmaiņām, "Jaunā Vienotība" sagaida, ka darbs pie valdības deklarācijas sadaļas par labklājības jomu tiks turpināts un tā projekts tiks iesniegts līdz trešdienas darba dienas beigām. Kariņš ar jaunizvirzīto kandidāti, visticamāk, tiksies piektdien.

Petravičas vietā parlamentā varētu strādāt Edgars Kronbergs. Kandidējot Saeimas vēlēšanās, viņš norādīja, ka ir vides pārvaldības speciālists Saldus novada pašvaldībā un valdes priekšsēdētājs SIA Austrumu Lauki.

Tāpat vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pirmdien premjera amatam nolēma nominēt Jaunās Vienotības politiķi, Eiropas Parlamenta deputātu Kariņu, kurš labklājības ministra portfeli piedāvāja KPV LV, savukārt KPV LV šim amatam sākotnēji nolēma virzīt Krapāni.

Top komentāri

marite upeniece
Jā,šo Kaimiņa soli es gaidīju,Visu laiku domāju, gribēs vai negribēs kaut ko tādu.Izrādās arī viņš ir varaskārs.
D.Dauka
D
īsti nesapratu - vai tas ir tikai smieklīgi vai jau gatava diagnoze...
Dina
D
Ne, izskatas , ka sis debilais Kaimins ir absaluti bez mazakas paskritikas. Tacu pats briesmigakais ir tas, ka Latvija ir tik daudz pilsonu, kuri balso par so idiotu un vinam lidzigajiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas