Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kaimiņu virzīs Saeimas spīkera biedra amatam

Partija KPV LV Saeimas priekšsēdētāja biedra amatam virzīs Artusu Kaimiņu. To aģentūrai LETA apstiprināja pats politiķis, vienlaikus paužot pārliecību, ka otrdien izdosies ievēlēt jauno Saeimas Prezidiju. Partija gan vēl neesot iesniegusi pieteikumu oficiāli, bet šo redzot kā KPV LV pozīciju tādēļ, ka partija nevirza savu kandidātu Saeimas priekšsēdētājas amatam.

Komentējot partiju sarunas par koalīcijas veidošanas procesu, Kaimiņš skaidroja, ka notiek aktīvas sarunas, bet sīkākas to detaļas attiecās izpaust. "Par detaļām varēsim runāt trešdien, kad Valsts prezidents pateiks savu redzējumu. Varu teikt, ka Prezidijs būs, un esmu pārliecināts, ka tas būs jauns Prezidijs," teica Kaimiņš.

Viņš skaidroja, ka sarunas esot nonākušas tajā līmenī, kur mediji nepiedalās, un pašām partijām šobrīd savā starpā ir jāvienojas, uz ko arī tiekot strādāts.

Jau ziņots, ka uz Saeimas priekšsēdētāja amatu pašlaik pretendē Jaunā konservatīvā partija (JKP) un nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA).

Politiķi turpina neformālās sarunas, lai vienotos par 13. Saeimas Prezidiju. Piemēram, piektdien esot notikusi tikšanās četru partiju sastāvā - JKP, KPV LV, Attīstībai/Par! (A/P!) un NA, liecina politiķu neoficiāli paustais.

JKP spīkera amatā vēlētos redzēt topošo deputāti Dagmāru Beitneri-Le Gallu, bet NA - pašreizējo Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, kura priekšvēlēšanu laikā tika pieteikta kā aizsardzības ministra amata kandidāte.

Top komentāri

Nu gan laiki pienākuši,
N
kad muļķi un idiotu par pravieti grib pasludināt! Acīmredzot, saprāts ir šo valsti pametis.
Neslāvs
N
Tad jau Saeimas spīkera biedra amats jāpārdēvē par Suņubūdas tirsēju...
.
.
Varbūt labāk par prezidentu? Bet ja nopietni, nevajaga sevi pārvērtēt: D
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas