Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Kalniete: pārmetums par nepiepildāmiem solījumiem ir morāla kategorija, bet visi tā rīkojas

Saskaņas centrs, _Vienotība _un LPP/LC un Tautas partijas apvienība, kas vēl veidojas, - šīs trīs politiskās grupas noteiks turpmāko Latvijas politiku, saka Eiroparlamenta deputāte un Pilsoniskās savienības pārstāve Sandra Kalniete intervijā Neatkarīgajai.

S.Kalniete ir pārliecināta, ka tas, kas patlaban notiek politiskajos procesos – partiju apvienību veidošanās, biedrību dibināšana – ir veselīgs un demokrātisks process.

«Esmu pārliecināta, ka šāda sabiedrības aktivizācija ir ļoti vajadzīga. Jo līdz šim Latvijā ir bijusi raksturīga liela sociālā apātija, un šādos apstākļos pieaug to cilvēku skaits, kuri domā par politiku: redz, viņi tur atbild par visu un mēs šeit – ne par ko,» spriež politiķe S.Kalniete.

Vaicāta par nesen dobinātās Meierovica biedrības lomu un vai tā nav partiju inspirēta, S.Kalniete saka, ka tā nedomā. «Varbūt par Par labu Latviju! tā varētu teikt, bet tomēr arī tajā ir cilvēki, kas nav politiski manipulējami. Un par Meierovica biedrību es varu teikt, ka tajā ir cilvēki ar augstu pašapziņu, kurus nevar inspirēt un manipulēt,» saka S.Kalniete intervijā.

Politiķe visu biedrību dibināšanu, tajā skaitā Par labu Latviju! vērtē ļoti pozitīvi, jo «Latvija ieiet jaunā politiskās attīstības fāzē, un tajā veidojas pilsoniskā sabiedrība, kuras neesamība bija viens no valsts galvenajiem trūkumiem».

Vaicāta, vai arī Eiropā ir pieņemts pirms vēlēšanām slēpt sabiedrībai nozīmīgus lēmumus un mānīties, kā, piemēram, to darīja Latvijas valdība ar pensiju nesamazināāsanu, S.Kalniete atbild: «Un kā vēl ir pieņemts.» Viņai bijusi iespēja vērot vēlēšanas Grieķijā, kur Papandreu nācis pie varas, mētājoties ar visneiedomājamākajiem solījumiem.

S.Kalniete uzskata, ka pārmetums par nepiepildāmiem solījumiem kā morāla kategorija ir pilnīgi pamatots, bet kā «politiska prakse pastāv un tā ir rīkojušies teju visi politiskie spēki. Jautājums ir par to – cik tālu ir aiziets savos solījumos».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas