Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Kampars: atjaunojamo energoresursu likums ir iespēja zaļās enerģijas ražotājiem

Ministru kabineta sēdē otrdien akceptēts Ekonomikas ministrijas izstrādātais Atjaunojamās enerģijas likumprojekts, kura nolūks ir veicināt ilgtspējīgu vietējās atjaunojamās enerģijas ražošanu un izmantošanu, un kā norāda ekonomikas minists, turpmāk zaļās enerģijas ražošana būs ekonomiski pamatota tautsaimniecības nozare.

Artis Kampars (Vienotība) norāda: "Saeimai, pieņemot Atjaunojamās enerģijas likumu, tiks ieviesti pilnīgi jauni atjaunojamās enerģijas ražošanas nosacījumi un atbalsta instrumenti, tiks veicināta konkurence un atcelta līdzšinējā neefektīvā kvotu izsniegšanas sistēma. Būtiski, ka ar šo likumu tiks radīti skaidri un saprotami spēles noteikumi ilgtermiņā.”

Atjaunojamās enerģijas likumprojektu Ekonomikas ministrija izstrādājusi, lai līdz 2020.gadam atjaunojamās enerģijas īpatsvars kopējā bruto enerģijas gala patēriņā sasniegtu vismaz 40%, tādējādi stiprinot enerģētisko neatkarību un mazinot atkarību no Krievijas dabasgāzes.

Latvija ar aptuveni 30% lielu atjaunojamo energoresursu izmantošanas īpatsvaru Eiropas Savienībā pašlaik ir otrajā vietā pēc Zviedrijas. Analizējot AER veidus pēc to potenciāla un iespējamā devuma nākotnē, lai izvērtētu primāri atbalstāmos AER veidus mērķa izpildīšanā Latvijā, kā galvenie izmantojamie resursi tiek novērtēta biomasa, galvenokārt koksne, kā arī vēja enerģija, biogāze un hidroenerģija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas