Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kariņam kļūstot par premjeru, viņa vietu EP varētu ieņemt Loskutovs

Ja partiju apvienības Jaunā Vienotība (JV) politiķis Krišjānis Kariņš kļūtu par Latvijas Ministru prezidentu, tad viņa vietu Eiropas Parlamentā (EP) varētu ieņemt 13. Saeimā neiekļuvušais politiķis Aleksejs Loskutovs, noskaidroja aģentūra LETA.

EP vēlēšanu likumā teikts, ka, ja ievēlētais EP deputāts nolicis savu mandātu, viņa vietā stājas nākamais kandidāts no tā paša kandidātu saraksta, no kura bija ievēlēts iepriekšējais deputāts. Kariņš 2014. gadā EP tika ievēlēts no Vienotības saraksta.

Toreiz Vienotības sarakstā aiz Kariņa palika Inese Vaidere, kura jau ir tikusi pie EP deputāta mandāta Valda Dombrovska vietā, un Saeimas deputāts Ojārs Ēriks Kalniņš, kurš no EP deputāta mandāta atteicās, kad tas viņam tika piedāvāts 13. Saeimā ievēlētā Arta Pabrika vietā.

Nākamais Vienotības sarakstā ir Kārlis Šadurskis, kurš pērnā gada izskaņā jau kļuva par EP deputātu, Kalniņam atsakoties ieņemt Pabrika vietu.

Nākamais kandidāts uz Kariņa atstāto EP deputāta mandātu būtu 13. Saeimas deputāts Andrejs Judins (JV), taču viņš aģentūrai LETA norādīja, ka šādu iespēju neizmantotu, jo vēlas turpināt darbu nacionālajā parlamentā.

Līdz ar Judina atteikšanos no EP deputāta mandāta nākamais rindā būtu 13. Saeimā neievēlētais Loskutovs, kurš aģentūrai LETA atzina, ka izmantotu iespēju ieņemt EP deputāta krēslu, jo tas viņam būtu jauns un interesants izaicinājums.

Kā ziņots, pēc pērnajā oktobrī notikušajām 13.Saeimas vēlēšanām partijas ilgstošu valdības veidošanas sarunu rezultātā nonākušas līdz iespējamam kompromisam, ka koalīciju varētu veidot no pieciem politiskajiem spēkiem un premjers būtu pašreizējais EP deputāts Kariņš. Kariņš gan vēl nav saņēmis premjera nomināciju no Valsts prezidenta.

Pašreizējā EP sasaukuma pilnvaras beigsies šogad vasarā.

 

Top komentāri

Potapkina
P
Losis nevienu vietu un caurumu nelaidīs garām visu grib pamēğināt!
Tas būtu briesmīgi
T
Cerams, ka Kariņš paliks savā vietā un Loskuitovs - savā
zvirbulēns
z
Ak izaicinājums šim būtu? Var tik ierēkt! Tas tirliņš angļu valodu zin?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas