Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Kariņam negūstot atbalstu, Vējonis premjera kandidātu meklētu ārpus partijām

Ja Saeimas vairākuma atbalsts nebūs garantēts arī premjera amata kandidātam Krišjānim Kariņam (Jaunā vienotība), nāksies meklēt bezpartijisku kandidātu, ceturtdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes atzina Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Ja Kariņa kunga iespējamā kandidatūra kā kompromisa kandidatūra netiks akceptēta no politisko partiju puses, tad patiesībā sanāk tā, ka neviena persona, kas no politisko partiju vides tiek virzīta, netiek akceptēta. Manuprāt, tad es vēl izmantošu iespēju meklēt kādu cilvēku ārpusē," apliecināja Vējonis.

Vienlaikus viņš atzina, ka šādā gadījumā papildu grūtības rada fakts, ka nepolitiski cilvēki ne vienmēr gatavi mainīt savu esošo darba vidi pret politiku.

"Vai šo kandidātu atbalstīs, tas, protams, atkal ir smags jautājums. Ja neatbalsta no politiskās vides, protams, tas nedod lielu optimismu, ka jebkura persona no ārpuses var gūt Saeimas vairākuma atbalstu," piebilda Valsts prezidents.

Vējonis arī atgādināja, ka valdības veidošanā iesaistīto partiju pārstāvji jau kopš šī procesa sākuma viņam apliecinājuši, ka vēlētos premjeru no partiju vidus.

Ceturdien paredzēta Vējoņa tikšanās ar Kariņu, lai izrunātu valdības veidošanas procesu un oficiāli viņu nominētu premjera amatam. Tad varētu sākties valdības deklarācijas izstrāde. Tomēr pašlaik pat vēl nav zināmas visas iespējamās personālijas ministru amatiem.

Pašlaik oficiāli zināms, ka Latvijas Darba devēju konfederācija un Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome paudušas atbalstu Attīstības finanšu institūcijas Altum valdes priekšsēdētāja Reiņa Bērziņa kandidatūrai uz premjera amatu. Vējonis uzsvēra, ka pašreizējā brīdī kandidatūras netiek apspriestas, jo partijām ir dota iesoēja vienoties par kompromisa figūru Krišjāni Kariņu.

Jau vēstīts, ka partija KPV LV iekšlietu ministra amatam izvirzījusi Aldi Gobzemu, kas ir pretrunīgi vērtējams kandidāts saistībā ar iespējamām problēmām iegūt augstākā līmeņa pielaidi darbam ar valsts noslēpumu. Šie fakti var apgrūtināt Kariņa veidotās valdības apstiprināšanu.

Iepriekš Vējonis valdības veidošanu uzticēja vispirms Jaunās konservatīvās partijas līderim Jānim Bordānam un KPV LV politiķim Gobzemam, taču neviens no viņiem netika galā ar šo uzdevumu.

Top komentāri

Kurzeme
K
Paldies Dievam . Vel vajag bloket Vinkeli , kura raujas ministros un meklet gudru , neitralu cilveku .
Drīzāk
D
jau džungļos mērkaķu bars varētu vienoties un beidzot sākt strādāt!
Apčidrinskis
A
Cik atceros, tad Kariņš nav Saeimā vēlēts, viņš nebija kandidātu sarakstos. Viņš ir cilvēks no malas, un pārstāv mazāko ievēlēto partiju. Cik saprotu, tad Prezidenta kungs šo niansi ir palaidis garām. Nav Kariņš no Saeimas, nav!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas