Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kariņš ar KPV LV pametušajiem deputātiem noslēdzis vienošanos par atbalstu valdībai

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ar pieciem no KPV LV frakcijas aizgājušajiem Saeimas deputātiem, kuri parlamentā izveidojuši Stabilitātes grupu, šodien noslēdzis vienošanos par sadarbību un atbalstu valdībai.

Stabilitātes grupa ietilpst no KPV LV parlamenta frakcijas aizgājušie Saeimas deputāti Aivars Geidāns, Edgars Kronbergs, Janīna Kursīte, Ivars Puga un Atis Zakatistovs.

Kā aģentūru LETA informēja Kariņa preses sekretārs Sandris Sabajevs, šo vienošanos parakstīja Kariņš, bet deputātu grupas vārdā - Zakatistovs.

Vienošanās paredz, ka premjers un Stabilitātes grupa apņemas sadarboties valdības deklarācijā un valdības rīcības plānā noteikto kopīgo mērķu sasniegšanai. Stabilitātes grupa apņēmusies atbalstīt Kariņa vadīto valdību un tai ir tiesības piedalīties valdību veidojošo politisko pārstāvju jeb koalīcijas sanāksmēs.

Pēc vienošanās parakstīšanas Kariņš pateicās grupas deputātiem par konstruktivitāti un gatavību kopā strādāt, lai pārvarētu Covid-19 pandēmiju, tās radītās sekas un pie sabiedrības labklājības veicināšanas.

Deputātu grupa apņēmusies atbalstīt Ministru prezidentu un valdību, tās pieņemtos lēmumus un veicināt Ministru kabineta iesniegto likumprojektu izskatīšanu Saeimas komisijās un pieņemšanu parlamentā. Parlamentāriešiem būs tiesības tikties ar premjeru ne vēlāk kā 48 stundu laikā pēc rakstveida lūguma.

Vienošanās slēdzēji arī apņemas ievērot koalīcijas līgumā ietvertos vispārējos savstarpējās sadarbības pamatprincipus, sadarbības kārtību un pienākumus.

Kā ziņots, četri no grupas pieciem deputātiem 12.maijā paziņoja par aiziešanu no "KPV LV" frakcijas pēc tam, kad citi "KPV LV" kolēģi nobalsoja par ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga (NA) atsaukšanu no amata.

Pēc "KPV LV" lēmuma par Vitenberga atsaukšanu Kariņš arī izdeva rīkojumu par Vitenberga demisiju no 14.maija.

Taču Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK apspriešanai rosinājusi noteikt, ka tai pienākas ekonomikas ministra amats, kuru ieņemtu Vitenbergs.

ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas