Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kariņš ieplānojis divās nedēļās vienoties par topošo valdību un darāmajiem darbiem

Politiķis Krišjānis Kariņš (Jaunā Vienotība), kuru drīzumā Valsts prezidents varētu nominēt premjera amatam, iecerējis apmēram divu nedēļu laikā vienoties par topošo valdību un tās darāmo. To Kariņš piektdien pastāstīja žurnālistiem.

Kariņš pirmdien plkst. 11 tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un pirms tam no potenciālās valdības partneriem līdz plkst. 10 vēlas partiju apstiprinātus ministru kandidātu vārdus. Savukārt Vējonis pirmdien tikšanās laikā sagaida informāciju par topošās valdības prioritātēm un darāmajiem darbiem, kā arī plānoto atbildību sadalījumu valdībā.

Pašlaik nav zināms, vai Vējonis nomināciju veidot valdību izziņos pirmdien vai kādā citā dienā, taču Kariņš apņēmās, saņemot nomināciju, nekavējoties ķerties pie valdības deklarācijas izstrādes.

Kariņš piektdien pavēstīja, ka topošās valdības prioritātes nav mainījušās kopš 14. decembra, kad sākās potenciālās valdības izveides process, un tās ir finanšu sektora sakārtošana, tiesiskums, cīņa pret korupciju, ēnu ekonomikas apkarošana, izglītības reformas turpināšana, elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) likvidēšana, veselības aprūpes sistēmas pilnveidošana, teritoriālā reforma un demogrāfijas jautājumi.

Patlaban visas potenciālās koalīcijas partijas ir apstiprinājušas, ka neiebilst KPV LV prasībām valdības veidošanai, ko politiķi līdz šim oficiāli vairījās nosaukt. Tās ir nepaplašināt ministriju skaitu, iegūt Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāra un Saeimas Tautsaimniecības komisijas vadītāja amatus KPV LV pārziņā, aktīvu iesaisti administratīvi teritoriālās reformas procesā, kā arī prasība par valdību tieši Kariņa, nevis kāda cita Jaunās Vienotības virzīta politiķa vadībā.

Iespējamais premjera amata kandidāts uzskata, ka valdības deklarācijas veidošana būs sarežģīts darbs, tomēr cer rast kopsaucējus ar partneriem. Kariņš arī uzsvēra, ka saskaņā ar KPV LV frakcijas vadītāja Ata Zakatistova solīto var rēķināties ar KPV LV frakcijas deputātu atbalstu.

Top komentāri

Lai nu Kariņam Dievs dod veiksmi!
L
Vismaz būs viens cilvēks, kam ar zaļajām krievu maukām, nacionāliem maukuriem un vietējiem pajoliņiem un idiotiem nav nekādu sakaru. Un, kam tiešais telefons ar Puzi nekad nebūs, un tātad - lielais Ventspils mēsls reiz beigs degradēt dzīvi valsti un vienreiz prom uz mājām - elli dosies.
Darāmais darbs #1
D
Arestēt Rīgas Domes okupantu Ņilu un sagraut pretvalstisko organizāciju - saSSkaņa !
Tereza Mendoza
T
Noteikti sanāks ātrāk! Latvieši vienojas par summām ļoti ātri, nemaz nepaskatoties uz preci. Savukārt latviešu tauta pagaidīs kaut vai divus gadsimtus. Galvenais, neaizgriezt zagšanas un stulbuma krānus. Valdība latviešiem vispār nav vajadzīga Rīgā. Latvieši sevi atkal uzdāvināja "okupantiem". Latviju pārvalda Briseles dzērāji.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas