Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kas notiks ar varu Liepājā: Vai Sesks pildīs solījumu un atdos krēslu Vilnītim?

Tuvojoties Saeimas vēlēšanām, tuvojas arī datums, kad Liepājas mēram Uldim Seskam (Liepājas partija) būtu jāpilda pēc pērn notikušajām pašvaldību vēlēšanām dotais solījums - 2018. gada oktobrī, proti, pēc Saeimas vēlēšanām, atdot mēra krēslu no Latvijas Reģionu partijas ievēlētajam uzņēmējam un biedrības Liepājnieki līderim Jānim Vilnītim. Taču par to, vai Sesks mēra amatu tiešām nodos Vilnītim, ir pamats šaubīties.

Par to jau februārī intervijā NRA skeptiski izteicās no Latvijas Reģionu apvienības Saeimā ievēlētā Nellija Kleinberga, kaut Sesks vēl maijā, kad paziņoja, ka uz vietu Saeimā nepretendēs, uzsvēra - varu Liepājā viņš aizvien esot gatavs atdot Latvijas Reģionu apvienībai. Tagad gan pats Sesks sarunā ar Latvijas Avīzi uz to, kā un vai varētu notikt domes vadības maiņa, atbild izvairīgi un nekonkrēti: "Šajā brīdī nekomentēšu, ko tālāk darīšu es. Scenāriji var būt vairāki. No visām iesaistītajām personām man katrā ziņā ir vismazāk uztraukumu par tālāko nākotni."

Svētdien tapis zināms arī tas, ka pērn pret Sesku vērsto kampaņu Kurzemes Vārdam vizuāli ļoti līdzīgā izdevuma Par ko nekad nestāstīs Kurzemes Vārds veidolā atbalstīja topošie Seska koalīcijas partneri no Latvijas Reģionu apvienības Jānis Vilnītis un Ģirts Kronbergs. Kad klajā nāca "viltotais" Kurzemes Vārds, medijos vien izskanēja, ka priekšvēlēšanu laikā to, visticamāk, publiskojusi "kāda partija", bet nu pēc Reiņa Točelovska, kurš veidoja šo izdevumu, svētdien Facebook ievietotajā video un ekrānuzņēmumos no sarakstes saziņas vietnē WhatsApp secināms, ka tieši Vilnītis un Kronbergs atbalstījuši pret Sesku vērsto kampaņu. 

 

Točelovskis sarakstē ar Kronbergu runājis par izdevuma veidošanas niansēm, kā arī norādījis to, cik aptuveni izmaksājusi Par ko nekad nestāstīs Kurzemes Vārds veidošana un izplatīšana. Savukārt jau pēc vēlēšanām, kad tapa zināms par Latvijas Reģionu apvienības un Liepājas partijas iešanu koalīcijā un darījumu ar Sesku par varas nodošanu līdz 2018. gada 31. oktobrim, Točelovsksi sarakstē Ģirtam Kronbergam paudis sašutumu, ka ir "uzmests gan viņš, gan vēlētāji", un brīdinājis, ka ar detaļām par to, kā tapis "neīstais" Kurzemes Vārds ir gatavs nākt klajā publiski. Jānis Vilnītis komentāru sadaļā pie Točelovska video Facebook ievietojis ekrānuzņēmumu ar saraksti (to var lasīt, uzklikšķinot šeit), uzdodot jautājumu, vai tie nav uzskatāmi par draudiem, uz ko Točelovskis norāda, ka tas vienīgi apstiprina - sadarbība ar Kronbergu un Vilnīti ir notikusi. Vilnītis uz to atbildēja: "Sadarbība, Reini Točelovski, jūsu izpratnē. Manā - bija jūsu piedāvājums, kam sekoja mans atteikums."

Top komentāri

precizējums
p
Tas nebija solījums, bet vienošanās. Vienošanās bieži slēdz, lai tās pārkāptu.
Kupica
K
Izrādās tie lielākie Dieva piesaucēji ir lielākie kretīni. Kā vienmēr. Izsaku līdzjūtību Liepājai, ka viņiem jābūt kopā ar tādu parazītu kā Vilnītis.
reāli
r
Seskam viss kārtībā, jo viņš atrodas "pole position", bet Vilnīša nometnē laikam valda satraukums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas