Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kaut Gobzems valdībā piedāvā iekļaut ZZS, konservatīvie no sarunām neizstāsies

Daļa no premjera amata kandidāta Alda Gobzema (KPV LV) piedāvājuma par topošo valdību ir pieņemama, daļa - nav, bet vēl par daļu ir jautājumi, žurnālistiem savu pozīciju pauda Jaunās konservatīvās partijas (JKP) priekšsēdētājs Jānis Bordāns. Jāatgādina, ka Bordāns aizvien nav atkāpies no sarkanās līnijas sadarbībai ar ZZS, kuras pārstāvjiem Gobzems iecerējis atvēlēt zemkopības un aizsardzības nozares, tomēr JKP no sarunām pagaidām vēl neizstājas.

"Gobzema piedāvājums ir interesants," uzskata Bordāns, uzreiz piebilstot, ka šajā priekšlikumā ir dažas nianses, kas gluži neliecina, ka šī būtu pārmaiņu valdība, minot to, ka vairākas ministrijas uzticētas tām partijām, kuras jau iepriekš bija atbildīgas par šīm jomām.

JKP vērtēs Gobzema ierosinājumus par valdību un izteiks savas pārdomas, teica Bordāns. Viņš norādīja, ka visi partneri, tostarp Gobzems, ir informēti, ka JKP iestājas pret valdības veidošanu ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS). Tomēr arī pēc piedāvājumu par valdību, kuras sastāvā ir ZZS, JKP neplāno no sarunām izstāties.

"Es domāju, ka tieši tagad sākas īstas sarunas par valdības veidošanu," norādīja Bordāns.

Viņš gan prasīs Gobzemam, kāpēc piedāvāts tieši šāds valdības modelis. JKP aicina Gobzemu apdomāt, vai šis ir pats labākais risinājums - ZZS iesaistīšana valdībā.

Kā ziņots, Gobzems sagaida, ka JKP sekos partijas KPV LV piemēram, iepriekš netraucējot Bordāna mēģinājumam izveidot valdību, un neapgrūtinās valdības veidošanas procesu un nevilks sarkanās līnijas.

"Aicinu JKP būt konstruktīviem, jo īpaši tāpēc, ka mēs Bordāna valdībai nevilkām nekādas līnijas, lai neapgrūtinātu viņa valdības veidošanas procesu. Šādu pašu rīcību sagaidām no JKP - sagaidām ka viņi rīkosies valstiski un gribēs uzņemties atbildību par nozarēm, par kurām solījās uzņemties atbildību, un realizēs varas dalīšanas principu," teica Gobzems.

JKP Gobzema vadītajā Ministru kabinetā tiktu pie lielākā ministriju skaita - JKP politiķi varētu ieņemt četrus ministru amatus. Taču vienlaikus pie divu ministriju vadīšanas tiktu arī Zaļo un zemnieku savienība.

Vēl šorīt JKP līderis Bordāns aģentūrai LETA norādīja, ka JKP apsver iespēju rosināt no valdības veidošanas sarunām izslēgt ZZS.

Top komentāri

Beidzot no Bordāna prātīga rīcība
B
Paldies viņam par to. Citādi bija tāds kā apskurbis no panākumiem vēlēšanās.
nunu
n
Ja valdība tiks izveidota šādā sastāvā, 2019.gadu būs jānosauc par MK kvalifikācijas celšanas gadu. Cerams ar vienu gadu pietiks, lai jaunie kandidāti sāktu apjaust, ko ir sasolījuši.
Sargs
S
Visi paliek liekuļi, kad jūt Siles smārdu. Pretīgi muldoņas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas