Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Visvairāk ministru posteņu Gobzems gatavs atvēlēt JKP pārstāvjiem

Gobzems piedāvā portfeļu sadalījumu

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nominētais premjera amata kandidāts Aldis Gobzems (KPV LV) otrdien nācis klajā ar sevis iecerēto ministru amata vietu sadalījumu.

KPV LV vēlas trīs vietas valdībā - Gobzems būtu premjers, Saeimā neievēlētajam Robertam Spručam piedāvāts finanšu ministra amats, bet iekšlietu ministra amats piedāvāts Saeimas deputātam Ralfam Nemiro. Parlamentā ievēlētais Didzis Šmits varētu kļūt par premjera biroja vadītāju vai premjera parlamentāro sekretāru.

JKP  piedāvāti četri ministru posteņi - satiksmes ministra - Tālim Linkaitam, veselības - Jurim Jurašam, izglītības - Dagmārai Beitnerei-La Gallai, bet tieslietu - Jānim Bordānam vai Jutai Strīķei.

Nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK Gobzems gatavs piedāvāt trīs ministru posteņus - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra vietu - Raivim Dzintaram vai Rihardam Kolam, labklājības - Saeimā neievēlētajam Imantam Parādniekam, bet kultūras - Dacei Melbārdei.

Savukārt ZZS piedāvāti zemkopības ministra amats, ko varētu ieņemt Edgars Tavars vai Armands Krauze, kā arī aizsardzības ministra amats, ko Gobzems piedāvā atstāt Raimonda Bergmaņa rokās.

Jaunajai Vienotībai piedāvāta atbildība par Ārlietu ministriju, ko arī turpmāk varētu saglabāt Edgars Rinkēvičs, kā arī ekonomikas ministra vieta, kas piedāvāta pašreizējam labklājības ministram Jānim Reiram.

KPV LV paredz, ka būtu jānomaina Saeimas Budžeta un finanšu komisijas vadība, atņemot šo amatu Attīstībai/Par! pārstāvim Mārtiņam Bondaram un uzticot to KPV LV deputātam Atim Zakatistovam.

Par šo piedāvājumu Gobzems ar partijām runās divpusējās tikšanās tuvāko dienu laikā.

Top komentāri

dd
d
Parādnieks - labklājības ministrs. Ak, kungs! Jurašs - veselības ministrs. Cilvēks, kas veselības nozarei blakus nav stāvējis. Attopieties!
makaronu karināmais aparāts
m
Vienīgais ko Aldis var piedāvāt ir ēzeļa ausis,jo pielaides nebūs,un tu tū..
Alla Borisovna
A
Ja sadalījums tiek atklāts, tātad Gobzema kungs ir atteicies no cerības sastādīt valdību tagad. Tas, kas tagad notiek, ir tādi advokāta triki, lai ieriebtu sāncenšiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas