Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Ķīlis: drīzumā būs skaidrs, vai koalīcijas veidošanas process noritēs strauji vai ievilksies

Patlaban ir sava veida lūzuma punkts sarunās par iespējamo koalīcijas veidošanu un tuvāko dažu dienu laikā būs skaidrs, vai šis process noritēs strauji un raiti, vai tas ievilksies, sacīja Zatlera reformu partijas (ZRP) pārstāvis Roberts Ķīlis.

ZRP valde naktī no piektdienas uz sestdienu pēc daudzu stundu garas sēdes nolēma, ka jāveido plaša koalīcija no ZRP, "Vienotības" un ''Saskaņas centra'' (SC) un aicinājusi šīs koalīcijas vadīšanu uzņemties pašreizējam premjeram Valdim Dombrovskim (V). Savukārt "Vienotība" koalīcijas veidošanai ar SC nepiekrīt, kā arī aicinājusi ZRP savu viedokli līdz tikšanās reizei rīt, 3.oktobrī, vēl pārdomāt.

Ķīļa skatījumā, iespējamība Valsts prezidenta Andra Bērziņa iezīmētajā termiņā - nākamās nedēļas laikā - panākt vienošanos par koalīciju pastāv, lai gan oficiāls "Vienotības" valdes viedoklis, kurā tā izteiktos par koalīciju ar ZRP un SC, vēl neesot zināms, jo par to izteikušies tikai atsevišķi politiķi, tāpēc šādi izteikumi pat nav apsverami.

Pat ja valdes viedoklis sakristu ar šiem "Vienotības" pārstāvju publiski paustajiem izteikumiem, tad tā ir tikai viena no varbūtībām un arī tādā gadījumā būs jāzina lēmuma motivācija un tikai tad būs iespējams domāt par tālāko rīcību.

Ķīlis sacīja, ka viņa pārstāvētā partija patlaban neapsver savas iepriekš izteiktās nostājas - veidot koalīciju ar SC un "Vienotību" - maiņu.

SC parlamenta ārkārtas vēlēšanās ieguva visvairāk jeb 31 mandātu. ZRP ieguvusi 22 mandātus, "Vienotība" - 20 mandātus, VL-TB/LNNK - 14 mandātus, bet ZZS - 13 mandātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas