Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Ķīlis publisko studiju programmu izvērtējumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
huh
h
nav nekas pret tiem vertējumiem, bet kurš tā publicē viņus? vienā lielā pdf failā. vareja vismaz IZM pielikt ari versiju kaut csv failā.
Red
R
Vienkārši klauns
Haris
H
Ķīļa vērtējums ir "bullshit", kā nupat ir pierādījis LU profesors Hazans.
ass
a
ķīlis publiskoja savu stulbuma reitingu pērkamie rēzeknes un turības diplomi vērtīgāki par Lu un LLU
Tā turpināt, Ķīļa kungs!
T
Iepazinos ar vienas LV augstskolas, kuru labi pazīstu, studiju programmu izvērtējumu. Jāatzīst, ka tas ir pilnīgi pareizs, varbūt pat nedaudz par cildinošu attiecībā uz atsevišķām programmām, bet kritiku saņēmušas tās, kuras to tiešām pelnījušas. Vispār varēja būt vēl stingrāks vērtējums. Uzskatu, ka vērtēšana kopumā notiek profesionāli. Paldies, Ķīļa kungs! Neļaujieties, ka Jūs terorizē tie, kas trīc par personīgo kabatu, bet nedomā valstiski. Latvijas augstskolām beidzot jāizraujas no reitingu bedres, un jaunatnei jāsaņem kvalitatīva augstākā izglītība pašu mājās. Vēl vajadzētu pievienot kā vērtēšanas kritēriju proporciju starp valsts apmaksāto studiju vietu skaitu augstskolā pret visu studējošo skaitu tajā.
valdis
v
labi laiki ir pienakusi ja nav naudas paliksi bezs izglitibas bet darbu nevari dabut tadel ka nav izglitiba
Hi
H
Ir meli, ir lieli meli, ir grandiozi meli un ir statistika... Papētot IZM mājas lapā minētos 62 anketas jautājumus, liekas, ka tos ir kopā likuši marsieši vai kāds vēl tālāk no reālās dzīves stāvošs ķermenis, bet tā vēl būtu pusbēda. Šīs anketas bija adresētas iestāžu funkcionāriem, kuri ir trenējušies tikai vienā disciplīnā - miglas pūšanā acīs jebkuriem vērtētājiem. Gan AIP rezultāti, vēl jo vairāk IZM rezultāti atspoguļo tikai vienu no skolas dzīves parametriem - spēju atrakstīties un krāsot melnu par baltu. Ja vēl šos "patjomkina sādžas" rezultātus saciparo, tad sanāk IZM augstolu TOP. Skumji!
vēl
v
Īstenībā šim reformātam vajadzētu atkāpties tūlītt, līdzīgi kā visiem AIP un iesaistītajiem ierēdņiem vilka pases bez kompensācijām, piedevām vajadzētu uzturēt prasību par totāli nelietderīgu valsts līdzekļu izsaimniekošanu. Siles bērni izrijuši kādus 2 miljonu no budžeta par šiem vājprāta murgiem!
  • 3
  • 2
izķīlēsim ķīlim to ministrijas krēs
i
Vai tiešām Latvijas studējošā jaunatne, absolventi, docētāji un tautas nākotnē ieinteresēti politiķi nepanāks ķīļveidīgo ierēdņu skaita samazināšanu un ķīļa atkāpšanos?
J
JĀ! Mēs, Latvijas studējošā jaunatne, absolventi, docētāji un tautas nākotnē ieinteresēti politiķi esam pret reformām un progresu, bet tu vari pastāvēt pie ratiem.
  • 2
  • 0
NĒ!
N
Mēs, Latvijas studējošā jaunatne, absolventi, docētāji un tautas nākotnē ieinteresēti politiķi esam par reformām un progresu, bet tu vari pastāvēt pie ratiem.
  • 2
  • 5
ķīlēns šeftējas politikā
ķ
Elektroniku un citas smalkas padarīšanas likvidējām jau sākumā. Cukurfabrikas likvidējām, stikla fabrikas likvidējām, kuģus vēl griežam. Tagad likvidēsim izglītību un kultūru. Lai tak saprot, un lai brauc prom, brauc prom, brauc prom. Stratēģiskais (ķ)īlēns.
Tautas partijai
T
Jāpiekrīt, to visu jūs tiešām likvidējāt, bet par izglītību un kultūru neuztraucieties- tās ir drošās rokās.
  • 1
  • 0
Alnis
A
IZM izvērtejuma punkts K29 parāda, ka Latvijas Mākslas akadēmijai "Finansšu resursi nav pietiekami studiju programmas istenosanas nodrosinasanai". Tātad, Naumovs tik par savu amatu uztraucas, jo no Ķīļa puses viss ir korekti.
Senais
S
Es esmu noteikti pārliecināts, ka izglītības valoda ir svarīga studentam, bet programmas kvalitāte no tā nemainās. Protams, ja runa par programmu lietderību, tad cita runa, jo Valstij noteikti jāmaksā tikai par to, kas tai svarīgs, nevis par šamanisma pesteļošanas un arī teoloģijas studijām. Bet, ja kāds alkst tāda rakstura zināšanas apgūt, nedrīkst liegt pašam maksāt. Tā kvalitātes noteikšana atgādinu situāciju penterī, kas konstatē, ka vienam patīk māte otram meita, bet citam kleita. Tas tomēr ir visai subjektīvi un ož pēc iespējas korumpēties.
tas vērtejums nav pat izdrukātā pap
t
dažādām studiju programmām nav kopeju saskares punktu, atiecigi nav iespejams vienots kritērijs pēc kā vērtēt. tas ir tāpat kā paziņot ka zvirbu;lis ir labāks par degunradzi teiksim vai atsevišķos gadijumos pat ar akmeni teiksim. kā var salidzināt dzkterei ar juristu, vai ar soc darbinieku ? pēc kādiem parametriem notiek salidzināšana? absaluts subjektīvisms
(*****)
(
Lauzt nav būvēt - pirms pāris gadiem kāda ministre reformatore ne tik vien kā sudiju programmu, bet augstskolu nolikvidēja, kas no tā iznācis redzam, ka tik ar Ķīļa svētību netiek panākts kaut kas līdzīgs
Etiķete
E
Paldies par publiskošanu, tomēr īpašu skaidrību tas materiāls nesniedz. Interesanti gan, kurš ir nodefinējis, ka ar + atzīmētie kritēriji ir pamatkritēriji, bet pārējie no tiem 62 ir mazsvarīgi. Arī par pārējo - kļūst skaidrs, ka kvalitatīvākā izglītība mūsu valstī ir grupā reliģija un teoloģija, kamēr ģeogrāfi un ģeologi nekam neder. Kas no šī sekos? turpmāk ar valsts atbalstu mācīs teologus, bet zemes zinātnes lai mācās uz sava rēķina?
sociāldemokrāts
s
Tur jau ir šīs " reformatoru reformas " dīvainība.
  • 6
  • 1
sociāldemokrāts
s
Pilnīgi piekritu Ķīlim par to, ka augstāka izglītība Latvijā ir katastrofālā līmenī, bet cik cilvēki un kādā laika posmā ir veikuši visu programmu izvērtējumu? Ja ir ap 400 kvalitatīvu programmu, tad cik ir kopā? Kādai tad kapacitātei ir jābūt lai novērtēt visas programmas OBJEKTĪVI?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas