Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ķīlis Reformu partijā varētu iestāties, ja tā skaidri pozicionētos kā liberāla partija

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis Reformu partijā (RP) varētu iestāties, ja tā skaidri pozicionētos kā liberāla partija.

"Ja Reformu partija skaidri pozicionētos liberālisma virzienā, tad es, visdrīzāk, iestātos tādā partijā. (..) Ir atkal kaut kādi elementi, kas jums var patikt, un citi elementi, kas jums var nepatikt, bet uz visu jūs skatāties kopumā, tādēļ man lielākas simpātijas ir pret Reformu partiju, daudz vairāk nekā pret jebkuru citu piedāvājumu, kas ir politiskajā spektrā," sacīja Ķīlis.

Lai gan Ķīlis izglītības un zinātnes amatā ir kopš 2011.gada 25.oktobra un ir RP virzīts ministrs, tomēr līdz šim viņš nav kļuvis par partijas biedru.

Viņš norādīja, ka RP jau tās dibināšanas laikā mēģināts radīt kā liberālu partiju. Tāpat Ķīli nedaudz izbrīna, kāpēc Latvijā neviena partija nepozicionē sevi kā liberālu. Ministrs gan atzīst, ka absolūti lielākais vairums Latvijas iedzīvotāju nav liberāli noskaņoti, bet tas nenozīmējot, ka liberāla noskaņojuma Latvijā nav.

Pēc viņa domām pašlaik partijā ir dažādi viedokļi par partijas ideoloģiju, - ir daļa, kas ir pat izteikti liberāli, un ir daļa, kas ir mēreni, un ir daļa, kas varētu būt pat salīdzinoši konservatīvi gan vēlētāju skaita ziņā, gan tās politiskās pārstāvniecības laukā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas