Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Krauze (attēlā) apgalvojumos par to, ka Kučinskis izpaudis informāciju Kļaviņa kriminālprocesa kontekstā, saskata politisko konkurentu darbības

Kļaviņa lieta: Krauzem aizdomas par politiski motivētu nepatiesas informācijas nopludināšanu

Atsevišķi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki varētu būt nopludinājuši falsificētu informāciju politisku mērķu sasniegšanai, aģentūrai LETA pieļāva Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze. Tā viņš komentēja izskanējušās ziņas par Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) iespējamo informācijas izpaušanu saistībā ar Saeimas deputāta Askolda Kļaviņa (ZZS) kriminālprocesu.

Krauze uzsvēra, ka šīs ziņas ir nepatiesa informācija un ka ZZS uzticas pašu virzītajam premjera amata kandidātam. Politiķis pieļauj, ka atsevišķi KNAB darbinieki esot nopludinājuši nepatiesu informāciju, iespējams, sadarbībā ar bijušajiem biroja darbiniekiem Jutu Strīķi un Juri Jurašu, kas tagad darbojas politikā. ZZS valdes priekšsēdētājs norādīja, ka pieļauj šādu iespēju, jo tikai KNAB izmeklētāju pārziņā ir Kļaviņa lietas jautājumi. 

Politiķis norādīja, ka pats par KNAB plāniem attiecībā uz Kļaviņu uzzinājis no informācijas publiskajā telpā ap to laiku, kad sasaukta Saeimas sēde.

Arī pats premjers norādīja, ka šis varētu būt politisko konkurentu solis priekšvēlēšanu laikā, un noliedza, ka būtu izpaudis informāciju Kļaviņa lietas kontekstā.

LETA jau rakstīja, ka Ģenerālprokuratūra jūlijā pēc KNAB izmeklētāja iesnieguma atteikusies sākt kriminālprocesu par iespējamu informācijas izpaušanu Kļaviņa lietā. Birojs ir sācis kriminālprocesu pret Saeimas deputātu Kļaviņu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

 

Top komentāri

Rudite
R
Kuri ir tie idioti, degradati, laudari Latvija, kuri joprojam ir gatavi balsot par zaglu, banditu mafiju- ZZS???
Buba
B
kaut sūdos līdz ausīm, kaut ko jau jāčivina ir ...
mc
m
Prasta zagļu kompānija.Nožēlojami!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas