Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

KM noraida "baumas", ka zināja par Rubeņa un Līņa līgumu

Kultūras ministrs Ints Dālderis (TP) noliedz, ka ministrija zināja par līgumu, ko savstarpēji noslēdza Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis un Dailes teātra direktors Aivars Līnis. Viņi viens otram ikmēnesi par konsultācijām maksāja 2000 latu, lai kompensētu algas samazinājumu, tā svētdien vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga.

"Es kategoriski noraidu baumas, ka būtu zinājis par šā līguma esamību vai plāniem tādu slēgt. Taču vairāk par savu attieksmi pret notikumiem varēšu paust, kad būs beigusies izmeklēšana," BNS sacīja I.Dālderis.

I.Dālderis atturējās komentēt A.Līņa iespējas atkal ieņemt Dailes teātra direktora amatu. "Pirms izmeklēšanas procesa beigām par šo jautājumu spriest būtu pāragri," viņš sacīja.

TV3 raidījums Nekā personīga svētdien vēstīja, ka šāds līgums tapis vasarā, kad visiem valsts pārvaldē strādājošajiem, arī teātra darbiniekiem, tika samazinātas algas. Neoficiāla informācija liecinot, ka abu direktoru konsultācijas ļāvušas ietaupīt budžeta naudu, jo direktoru starpā bijusi vienošanās aktieriem vienā teātrī nemaksāt vairāk kā otrā. Pēc raidījumā teiktā to zinājusi arī Kultūras ministrija.

Jau ziņojām, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir uzsācis kriminālprocesu pret A.Līni un O.Rubeni par valsts naudas un mantas izmantošu mantkārīgos nolūkos. A.Līnis no amata ir atstādināts.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas