Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KNAB nav tiesīgs Jermolovičai aizliegt ieņemt Rīgas domes deputāta amatu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) patlaban nav tiesīgs aizdomās turētajai nodibinājuma Rīgas tūrisma attīstības birojs (RTAB) bijušajai valdes loceklei Vitai Jermolovičai (GKR) piemērot aizliegumu ieņemt Rīgas domes deputāta amatu.

Jermoloviču KNAB aizturēja 13.maijā un pēc divām dienām atbrīvoja no izolatora. 16.maijā KNAB publiski paziņoja, ka RTAB amatpersonai piemēroja drošības līdzekļus - aizliegumu ieņemt noteiktu amatu, aizliegumu izbraukt no valsts un aizliegumu tuvoties noteiktām personām. Vēlāk kļuva zināms, ka Jermoloviča iesniegusi atlūgumu. KNAB aģentūrai LETA skaidroja, ka bijušajai RTAB amatpersonai kā vienu no drošības līdzekļiem procesa virzītājs ir piemērojis aizliegumu ieņemt RTAB valdes locekļa amatu.

Tikmēr pagājušās nedēļas nogalē Eiropas Parlamentā tika ievēlēti no amata atstādinātais Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) un bijušais vicemērs Andris Ameriks (GKR). Saskaņā ar 2017.gada pašvaldības vēlēšanu rezultātiem Ušakova un Amerika vietas pienākas Jermolovičai un AS Rīgas starptautiskā autoosta valdes loceklim Ivanam Ivanovam.

Drošības līdzeklis kā procesuālais piespiedu līdzeklis tiek piemērots saistībā ar, iespējams, izdarītu konkrētu noziedzīgu nodarījumu ar mērķi, lai persona nevarētu turpināt noziedzīgo nodarījumu, traucēt pirmstiesas izmeklēšanu vai tiesu, vai izvairīties no pirmstiesas procesa vai tiesas.

Konkrētajā gadījumā iespējamais noziedzīgais nodarījums nav saistīts ar deputāta amata pienākumu veikšanu.

Ņemot vērā Kriminālprocesa likumā noteikto piespiedu drošības līdzekļa piemērošanas pamatu - iespējamo personas pretdarbību konkrētā procesa vai atsevišķas procesuālās darbības veikšanai, KNAB nav tiesīgs vērtēt drošības līdzekļu piemērošanu saistībā ar deputāta amatu, norādīja birojā.

Kā ziņots, KNAB 5.aprīlī sāka kriminālprocesu pret RTAB amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu un krāpšanu.

Līdz šim RTAB valdē strādāja Jermoloviča, domnieks Maksims Tolstojs (S) un Guntars Grīnvalds. Tolstojs jau kopš 14.maija nav atgriezies no komandējuma Krievijā un KNAB iesniedzis slimības lapu.

 

Top komentāri

rīdzinieks
r
Tā Ļermagoviča gan izskatās prasta.
interesanti
i
Un cilvēks bez ētikas un morāles, mierīgi var turpināt strādāt Rīgas labā: D
cietpauris
c
KNAB vajadzēja izvēlēties citus aizliegumus, i tad būtu tiesības un varētu to izdarīt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas