Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

KNAB priekšnieka sieva gatavo sūdzību tiesai

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Normunds Vilnītis intervijā _Telegraf _atklāj, ka viņa sieva gatavo sūdzību tiesai saistībā ar TV3 raidījumā _Nekā personīga _publicēto informāciju par viņas uzņēmējdarbību. Viņš uzskata, ka raidījumā nav stāstīta patiesība, bet šādas informācijas parādīšanās ēterā tieši šobrīd nav nejaušība.

Nekā personīga svētdien klāstīja, ka N. Vilnīša sievai Ingunai uzņēmumiem ir milzīgas parādsaistības viņai piederošajā nekustamo īpašumu firmā DGS mājas. Tai ir pusotra miljonu latu lielas parādsaistības, kuras uzņēmums segt nespēj. Ir parāds 600 000 latu Swedbank, 700 000 uzņēmuma iepriekšējam īpašniekam Gatim Krēsliņam un mazākas summas vēl 30 uzņēmumiem. Janvārī Vilnītes firma vērsās Aizkraukles rajona tiesā ar lūgumu pēc tiesiskās aizsardzības. Tiesa lūgumu apmierināja. I. Vilnītes darbība apšaubījusi N. Vilnīša spēju pretoties korupcijas riskiem.

Tagad I. Vilnīte vērsīšoties tiesā par goda un cieņas aizskaršanu. N. Vilnītis uzsver, ka parādi nav personīgi sievai, bet gan viņai piederošajām firmām, kā arī tie nav parādi, bet gan "saistības". "Ne no kurienes šādi raidījumi neparādās, it sevišķi, ja tajos runā nepatiesību," laikrakstam savus iespaidus stāsta N. Vilnītis. Ziņu aģentūrai BNS N. Vilnītis klāsta, ka tuvāko nedēļu laikā KNAB viesošoties divas Saeimas komisijas - Nacionālās drošības komisija un Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija, kuras Vilnītis informēšot par radušos situāciju. "Informēšu par to, kāda informācija ir manā rīcībā, kāpēc viss tā ir izveidojies."

N. Vilnītis, stājoties KNAB priekšnieka amatā, norādīja vairāk nekā 200 000 eiro lielas parādsaistības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas