Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

KNAB vētīs Ņemcova slepenos līgumus

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis vētīt Daugavpilī noslepkavotā uzņēmēja un partijas Latgales tauta līdera Grigorija Ņemcova slepenos līgumus ar pilsētas domes deputātu kandidātiem, Dienai apstiprināja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.

A.Vitenburgs teica, ka KNAB no kādas fiziskas personas saņēmis šo dokumentu kopijas. KNAB tagad ķersies pie to izvērtēšanas, bet laiku, kad pārbaude varētu būt pabeigta, viņš nevarēja pateikt.

Šis KNAB praksē ir pirmais gadījums, kad tiek izvērtēti partiju līgumi ar deputātu kandidātiem.

Jau ziņots, ka Daugavpils vicemērs Grigorijs Ņemcovs, kurš pirms mēneša tika noslepkavots, vēlējies laist atklātībā slepeni slēgtus līgumus ar viņa veidotās partijas Latgales tauta (LT) deputātu kandidātiem, kuros politiskā uzticība partijas mērķiem un ideāliem tika novērtēta 300 000 latu apmērā.

Sabiedrības par atklātību Delna politikas analītiķe Līga Stafecka uzskatīja, ka šādu līgumu parakstīšana vismaz no ētikas viedokļa ir absolūti nepieņemama un pretēja demokrātijas pamatprincipiem.

Līgumi parakstīti pirms pašvaldību vēlēšanām, bet pēc līdera traģiskās nāves jaunievēlētā partijas valde ir nolēmusi to kopijas laist atklātībā, uzskatot, ka no LT saraksta ievēlētie Daugavpils domes deputāti Pēteris Dzalbe un Anžela Aļohno ir pārkāpuši parakstīto vienošanos, jo aizgājuši no koalīcijas. Pēc P.Dzalbes stāstītā, līgumus parakstīt rosinājis pats G.Ņemcovs, jo nevienam nav ticējis uz vārda ne biznesā, ne arī politikā. Tie parakstīti tikai vienā eksemplārā un noglabāti seifā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas