Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta
Valsts prezidents daudzu kritizētos grozījumus par MUN režīma atcelšanu "atmetis" atpakaļ otrreizējai izskatīšanai

Koalīcija varētu lemt par MUN likmes paaugstināšanu līdz 15%

Valdošās koalīcijas partijas trešdien varētu spriest par minimālo sociālo iemaksu atcelšanu, vienlaikus no 9% līdz 15% paaugstinot mikrouzņēmumu nodokļa likmi, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Valdošās koalīcijas pārstāvji trešdien ārkārtas sanāksmē pārrunās šo Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķu piedāvājumu.

Pašlaik partneru viedoklis ir dažāds, - nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK to varētu atbalstīt, bet Vienotība pagaidām nav paudusi konkrētu viedokli, liecina neoficiālie politiķu izteikumi.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni medijiem atzina, ka šāds plāns ir.

LETA jau vēstīja, ka Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šorīt LNT raidījumam 900 sekundes teica, ka norma par minimālo sociālo iemaksu līmeni varētu tikt atcelta, ja izdosies atrast vienkāršāku mehānismu, kā ieplānot sociālās iemaksas.

Lai nodrošinātu vismaz minimālas sociālās garantijas cilvēkiem, kuru atalgojums ir mazāks par minimālo mēneša darba algu, no 2017.gada 1.janvāra pašlaik paredzēts noteikt minimālo sociālo apdrošināšanas obligāto iemaksu līmeni. Grozījumi likumā Par valsts sociālo apdrošināšanu paredz darba devējam segt starpību līdz noteiktajam obligāto sociālās apdrošināšanas iemaksu objektam pat tad, ja darbinieks nestrādā atbilstošu slodzi.

No 2017.gada 1.janvāra līdz 31.decembrim paredzēts pārejas periods, kad valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas būs 75% apmērā no valstī noteiktās minimālās algas. Savukārt no 2018. gada 1.janvāra par katru darba ņēmēju, kuram atlīdzība ir noteikta mazāka par minimālo algu, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas būs jāveic no valstī noteiktās minimālās algas.

Tāpat vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrreizējai caurlūkošanai Saeimā atdevis sākotnēji pieņemtos Mikrouzņēmumu nodokļa likuma grozījumos, kas paredzēja veikt izmaiņas mikrouzņēmumu režīmā.

Decembrī valdība plāno iesniegt Saeimā grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļu likumā, papildinot to ar pārejas noteikumiem, proti, tās likuma normas, kas paredz mikrouzņēmuma režīma izbeigšanas termiņus, stāsies spēkā tikai pie nosacījuma, ja Saeimā tiks apstiprināts jauns mazo uzņēmumu regulējums. To paredz valdības un uzņēmēju pārstāvju iepriekš panāktā vienošanās.

(pievienota 4.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas