Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Koalīcijas vairākums atzīst Sprūdža nespēju sekmīgi vadīt VARAM

Valdošās koalīcijas vairākums atzīst, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam (RP) bija grūtības sekmīgi vadīt viņam uzticēto nozari, savukārt ministru pārstāvošā Reformu partija (RP) no komentāriem šajā jautājumā atsakās.

"Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā tik tiešām ir zināma veida problēmas," sacīja Vienotības Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis. Viņš pieļauj, ka RP no Sprūdža lēmuma atstāt ministra amatu tikai iegūs.

"Problēmas bija izveidojušās attiecībās starp pašvaldību vadītājiem un ministru, jo, raugi, pat uz pašvaldības savienības kongresu ministrs netiek aicināts. Ja ministrs pats ir lēmis amatu atstāt, partija no tā, iespējams, tikai iegūs," pauda Zaķis.

Vaicāts, kura partija varētu virzīt kandidātu ministra amatam, Zaķis atgādināja, ka koalīcijas līgums katrai partijai paredz konkrētu atbildību par konkrētām nozarēm.

"Koalīcijas sastāvs nekādā veidā nemainās. Ja kādai no partijām šķiet, ka jānomaina ministrs, tās ir viņu tiesības. Tas notiek ne pirmo reizi," piebilda deputāts.

Tikmēr Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) Saeimas frakcijas līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars teica, ka Sprūdža solis VL-TB/LNNK bijis negaidīts un situācija vēl tiks apspriesta partijas iekšienē. Dzintars gan norādīja, ka Sprūdža vietu būtu jāieņem cilvēkam, kurš spētu sakārtot ministrijas darbu un ieceres novestu līdz rezultātiem, kas Sprūdžam neesot izdevies.

"Esam dzirdējuši, ka Sprūdža kungam ir pārvaldes problēmas ministrijas iekšienē un ir vairākas ieceres, kuras varbūt ir labi iesāktas, bet nav īstenojušās. Godīgi sakot, man nav daudz ko komentēt, jo būtiskus padarītus darbus ir ļoti grūti saskatīt," sacīja Dzintars.

Savukārt RP Saeimas frakcijas vadītājs Edmunds Demiters Sprūdža veikumu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā nekomentēja. "Es akceptēju ministra izvēli. Ja Edmunds Sprūdžs ir nolēmis atgriezties uzņēmējdarbībā, tad man nav komentāru par šo jautājumu," viņš teica.

Kandidātu ministra amatam RP vēl nav. Par to ir pāragri spriest, uzsvēra Demiters.

Kā ziņots, Sprūdžs no šā gada 1.decembra nolēmis pamest ministra amatu. Ministrs šādu lēmumu pieņēmis, jo savu turpmāko profesionālo darbību nesaista ar politiku.

"Sākoties aktīvam 12.Saeimas priekšvēlēšanu ciklam, saprotu, ka mana izpratne par mērķiem un paveicamajiem uzdevumiem ministra amatā aizvien vairāk atšķirsies no Reformu partijai nepieciešamā kursa," skaidro ministrs.

Tāpēc turpmākajos mēnešos reformas, kas joprojām ir veicamas, nebūs populāras un nebūs arī iespējamas partneru atbalsta trūkuma dēļ, norāda politiķis.

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (V), visticamāk, pieņems ministra demisijas rakstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas