Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

KPV LV apsver tiesībsarga Jansona kandidatūru Valsts prezidenta amatam

Partijas KPV LV Saeimas frakcija uzklausījusi tiesībsargu Juri Jansonu par iespējām efektīvāk izmantot Valsts prezidenta institūciju saistībā ar izpildvaras kontroli un citiem jautājumiem, šodien žurnālistiem pastāstīja Jansons.

Tiesībsargs arī žurnālistiem atbildēja, ka nav saņēmis aicinājumu kļūt par kandidātu uz Valsts prezidenta amatu.

Jansons norādīja, ka neplāno būt Valsts prezidenta amata kandidāts, bet neiebilstu un piekristu, ja viņam tiks piedāvāts kandidēt uz valsts augstākās amatpersonas posteni. Viņš piebilda, ka "esmu par Levitu, bet es neesmu pret sevi".

KPV LV Saeimas frakcijas lēmums jautājumā par Valsts prezidenta amata kandidātu tiks paziņots pirmdien, 15.aprīlī, par to arī informējot koalīcijas partijas sadarbības sanāksmē, šodien žurnālistiem pavēstīja partijas līderis Artuss Kaimiņš (KPV LV).

Viņš norādīja, ka šajā jautājumā šodien frakcija uzklausīja tiesībsargu Juri Jansonu, tāpat ir uzklausīta arī stomatoloģe Alēna Butkēviča. Pirms divām nedēļām frakcija iepazinās ar Eiropas Savienības tiesas tiesneša Egila Levita redzējumu, norādīja Kaimiņš.

Valsts prezidenta vēlēšanas paredzētas pavasara otrajā pusē. 

Kā ziņots, koalīcijas vairākums Valsts prezidenta amatam varētu atbalstīt Eiropas Savienības Tiesas tiesneša Egila Levita kandidatūru.

Saeimas opozīcijas partijas Valsts prezidenta amatam varētu izvirzīt savu kandidātu vai kandidātus, bet konkrētus pretendentus vēl nenosauc.

Pašreizējais Valsts prezidents Raimonds Vējonis joprojām neatklāj, vai atkārtoti kandidēs uz augsto amatu.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Krievu pakaļas laizītāji.
K
MĒS, tikai MĒS ko darām Latvijas LABĀ, jo sūkājam vafeli Putleram.
T
T
Levits krievu TV sniedza interviju latviski, lai gan bija skaidrs, ka visu lieliski saprot un var atbildēt uz intervētāja jautājumiem arī krieviski. Tā kā skaidrs, ka kremļa fani darīs visu, lai Levits nekļūtu par prezidentu. Cerams, ka šoreiz nekas viņiem nesanks, ja vien latviešu partijas atcerēsies, ka ir latvieši
Jansonam
J
Pareizi ir atturēties no kandidēšanas. Jābūt Levitam. Levitam ir cita "svaru" kategorija, līdz kurai Jansons pagaidām "nevelk".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas