Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KPV LV iebilst pret koalīcijas deputātu pienākumu neatbalstīt ministru demisijas pieprasījumus

Topošās valdības partneriem otrdien diskusijās par sadarbības līgumu būtiskas domstarpības bija arī par koalīcijas deputātu pienākumu neatbalstīt ministru demisijas pieprasījumus un opozīcijas likumprojektus bez saskaņošanas.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošais sadarbības līguma projekts, partija KPV LV mudina svītrot vairākus punktus tieši par koalīcijas frakciju deputātu pienākumiem. Piemēram, viens no šādiem punktiem paredz neatbalstīt opozīcijas likumprojektus bez iepriekšējās saskaņošanas, kā arī neatbalstīt sadarbības partneru un atsevišķu deputātu priekšlikumus, kuri ir pretrunā ar valdības deklarācijas prioritātēm.

KPV LV arī nepiekrīt punktam, kas paredz neierosināt un neatbalstīt deputātu pieprasījumus, priekšlikumus par neuzticības izteikšanu valdībai vai ministriem, kā arī opozīcijas ierosinātu Saeimas ārkārtas sēžu sasaukšanu, ja vien par to nav pieņemts atsevišķs koalīcijas lēmums. Tā vietā KPV LV rosina vismaz nedēļu pirms šāda lēmuma galīgas pieņemšanas rakstiski informēt pārējos sadarbības partnerus un premjeru par ieceri atbalstīt pamatotus deputātu pieprasījumus vai priekšlikumus par neuzticības izteikšanu.

Atsevišķi politiķi norādīja, ka tieši par šiem punktiem otrdien bija asākas diskusijas, bet šodien šos jautājumus mēģināšot atrisināt.

Kā ziņots, topošās koalīcijas partijas virzās uz sadarbības modeli, kur jautājumi tiks risināti pēc vienprātības principa. Premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV) otrdien pēc partiju sanāksmes sacīja, ka partneri teju divas stundas spraigi diskutēja par sadarbības līgumu un vienojušies par 90% no tā.

Ņemot vērā KPV LV iebildumus pret sadarbības padomi, topošās valdības partijas viedokļus ik nedēļu varētu saskaņot koordinācijas sanāksmes, kurās nepiedalītos "neskaidras", ar valsts oficiālo pārvaldi nesaistītas personas.

Top komentāri

Ko no šiem velna mūļiem citu ko gai
K
Viens pārbarots teķis, viena veca pārgurusi un slima vecene, sātanisks advokāts, kas dēļ sava melnā mūža velti cerībā uz debesīm skatās un viena nodzerta nelaime. DESTRUKCIJAS BRIGĀDE, kam saknes Kremlī.
Robis
R
Manuprāt vairums KPV LV priekšlikumu par pastāvošās politiskās prakses maiņu ir atbalstami....Tā kā ''brauca'' līdz šim-tā turpināt nevar...Tas ir gals visam...
ir tāds teiciens
i
žiļi - biļi 3 bandita, ļoti atbilstoši attēlā redzamajiem gauneriem
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas