Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

KPV LV līderu nesaskaņas: Kaimiņš saņēmis ierakstu, kurā Gobzems viņu aprunā

KPV LV politiķu Alda Gobzema un Artusa Kaimiņa personīgo attiecību straujā pasliktināšanās sekmēta arī no malas, svētdien ziņoja raidījums LNT Ziņu TOP 10. Decembrī Kaimiņam e-pastā atsūtīts kāds audiofails ar Gobzema privātu sarunu. No pārstāstiem noprotams, ka šajā sarunā Gobzems par Kaimiņu izteicies ļoti neglaimojoši.

To, ka šādu sarunas ierakstu saņēmis, apstiprina pats Kaimiņš. “Es esmu saņēmis savā Saeimas e-pastā šāda veida izgriezumu, kurā tiek atskaņoti šādi Gobzema kunga kaut kāda veida man nelabvēlīgi vārdi. Es tagad nevēlos šajos te “kariņos” iesaistīties. Bet kurā frakcijā tas ir bijis, kurā telpā tas ir bijis, es tiešām nezinu. Man ir vienkārši anonīms e-pasts atsūtīts,“ tā raidījumam stāstīja Kaimiņš.

Gobzems par šādu ierakstu uzzinājis brīdī, kad Kaimiņš to atskaņojis abu kopīgajiem kolēģiem – KPV LV Saeimas frakcijas deputātiem. “Tātad liecinieki, ka šāda saruna tika ierakstīta, ir visi 16 KPV LV frakcijas deputāti," LNT Top 10 uzsvēra Gobzems.

Kaimiņam nosūtītajos sarunas ieraksta fragmentos ir dzirdams tikai Gobzems. Pats Gobzems šo sarunu atpazinis. Politiķis ir pārliecināts, ka ieraksts veikts Jaunās konservatīvās partijas (JKP) frakcijā: “Bija situācija, kad es devos uz JKP frakciju vienpersoniski. Un tikos ar JKP vadošajiem politiķiem Jāni Bordānu, Jutu Strīķi, Gati Eglīti, Tāli Linkaitu un Krišjāni Feldmanu. Šī saruna tika ierakstīta [Gobzemam nezinot].” Viņš pauda viedokli, ka JKP slepus ieraksta privātas sarunas, un par to viņš jau esot vērsies Saeimas drošības birojā.

Šie notikumi decembrī aptuveni saskan ar laiku, kad JKP Saeimas frakcijas vadītāja Juta Strīķe sāka publiski paust viedokli, ka Gobzems ir partijā KPV LV "oligarhu iedēta ola", no kuras Kaimiņam būtu pēc iespējas ātrāk jātiek vaļā. Strīķe LNT raidījumā gan norādīja, ka viņai par Gobzema sarunu ierakstīšanu un šī ieraksta nosūtīšanu Kaimiņam nekas nav zināms. “Es nevaru pateikt, ko kurš atskaņo“KPV LV frakcijā un kādu ierakstu. Piedevām no jūsu vārdiem es saprotu, ka tur bija ierakstīts Gobzems. Rakstījis [pats] Gobzems vai kāds cits - es nezinu,” – tā norādīja Strīķe.

To, ka Gobzema un Kaimiņa ienaids saistīts tikai un vienīgi ar nopludināto sarunas ierakstu, viņš paši gan noliedz. Kaimiņš stāsta, ka abiem bijušas vairākas saķeršanās jeb “naidošanās procedūras”.

Tikko kā apstiprināto Krišjāņa Kariņa (JV) valdību atbalstīja 11 no 16 KPV LV frakcijas deputātiem. Pret Kariņa valdību, kurā ir arī trīs KPV LV ministri, balsoja pieci KPV LV deputāti – Gobzems un viņa domubiedri Didzis Šmits, Linda Liepiņa, Karina Sprūde un Iveta Benhena-Bēkena. Paužot personīgo viedokli, Kaimiņš LNT Ziņu Top 10 norādīja, ka šos deputātus vajadzētu izslēgt no partijas Saeimas frakcijas.

Top komentāri

Miks
M
Neesmu šīs partijas vēlētājs, nejūsmoju arī par Kaimiņu, bet nu Gobzems... trūkst vārdu. Ja šādi varēja grūst dunci mugurā savam partijas biedram (jau decembrī!), kādu tad premjeru no šāda tipa (kā saka franči-reģiskas) mēs visi būtu ieguvuši? Strīķei žetons par to salīdzinājumu ar oligarha iedētu olu! Es pat teiktu - sapuvušu.
Fui
F
Nu gan,tajā KPV partijā rejās vēl trakāk kā suņu audzētavā.
Ilona Kulda
I
Šovs šajā partijā turpinās arī pēc valdības izveidošanas
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas