Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Kreituse: Zatlera traucēkļi - profesionalitātes un politiskās izpratnes trūkums

Profesionalitātes trūkums un politiskās izpratnes neesamība ir galvenais Valda Zatlera traucēklis prezidenta vēlēšanās, vortālam www.7guru.lv paudusi Rīgas Stradiņa universitātes Eiropas studiju fakultātes dekāne, profesore Ilga Kreituse.

Profesore, norādot uz V.Zatlera trūkumiem, salīdzināja viņa profesonalitāti ar Vairu Vīķi – Freibergu: “V.Vīķes - Freibergas gadījumā bija gudrība, ass prāts, spēja analizēt un veiksmīgi izveidota komanda, kuru pati prezidente profesionāli pārraudzīja”. I.Kreituse piebilda, ka “arī viņa kundze nav intelektuāla palīdze, atšķirībā no Imanta Freiberga”.

Savukārt sabiedrisko attiecību aģentūras Repute vadītāja Iveta Antonišķe uzskata, ka prezidenta publiskajam tēlam Latvijā nav izšķiroša nozīme, jo Valsts prezidenta ievēlēšana esot politiķu rokās. “Tomēr kandidātam ir jāatbilst noteiktiem kritērijiem, un tā tēlam ir jābūt vismaz publiski neitrālam, bet profesionālo nopelnu ziņā atbilstošam šim godpilnajam amatam,” skaidroja I.Antonišķe.

„Kopumā politisko partiju izvēli noteiks pavisam citi apsvērumi. Valsts prezidents ir politisks amats, tāpēc prioritārām jābūt kandidāta politiskajām kompetencēm,” līdzīgi sprieda arī sociologs Arnis Kaktiņš.

Lai arī aptaujāti eksperti atzina, ka tēls nav izšķirošs, tomēr tieši reputācija var vairot V. Zaltera iespējas tikt pārvēlētam. Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekāne Inta Brikše domā, ka V.Zatlera reputācija vairos iespējas tikt pārvēlētam, jo pēdējie aptaujas dati liecina, ka tauta viņu ir atzinusi par Valsts prezidentu. “Redzamu konkurentu viņam nav. Bet jaunu kandidatūru piedāvājumu cilvēki droši vien uztvers aizdomīgi, jo zema ir uzticēšanās politiķiem,” uzskata I.Brikše.

Vērtējot Valsts prezidenta komandas nozīmi publiskā tēla veidošanā, eksperti uzskata, ka V. Zatleram vēl ir, kur tiekties, lai gan prezidents prezidentūras sākumā un tagad ir divas dažādas personas, teikts vortālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas