Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Krievijas amatpersona: Rīga varētu kļūt par Krievijas pirmo tiltu uz Baltijas valstīm

Rīgai ir liels potenciāls kļūt par Baltijas valstu tūrisma centru un pirmo tiltu starp Krieviju un Baltijas valstīm, šodien preses konferencē, atklājot Krievijas un Baltijas valstu kultūras un tūrisma forumu, sacīja Krievijas Federācijas kultūras ministra vietniece Alla Manilova.

Krievijas pārstāve uzsvēra, ka šis ir pirmais Krievijas tūrisma un kultūras forums, kas notiek ārpus Krievijas robežām, un Rīga ir pieņēmusi gudru un tālredzīgu lēmumu, uzņemoties tā organizēšanu. Šāda rīcība ļaus Krievijai novērtēt Rīgu kā pirmo tiltu uz Baltijas un ziemeļu valstīm. Kā vienu no Rīgas priekšrocībām, lai kļūtu par Baltijas tūrisma centru, Manilova minēja, ka Rīga ir pilsēta, kas runā krieviski, savukārt faktu, ka forums šodien tika organizēts krievu valodā, viņa uztvēra kā cieņas izrādīšanu.

Krievijas Federācijas Kultūras ministrijas amatpersona arī norādīja, ka konkurence tūrisma jomā ir globāla, tāpēc viņa aicināja Krievijai un Baltijas valstīm domāt par kopīga piedāvājuma radīšanu, lai kā vienots reģions varētu piesaistīt tūristus no trešās pasaules valstīm.

Manilova sacīja, ka ar piedalīšanos dažādās tūrisma izstādēs, kur ir tūrisma speciālistu tikšanās vieta, lai apspriestu maršrutus, produktus u.tml., nav gana. Viņasprāt, dažādi forumi ir daudz veiksmīgāki, jo veicina starptautisko komunikāciju ministru līmenī. Krievijas mērķis ir ar ārvalstu partneriem būvēt kopīgu platformu Krievijas kultūras popularizēšanai un veicināt valsts iekļaušanos kopējā pasaules tūrisma kartē.

"Mums nav pludmaļu valsts - Krievijai ir daudz ziemeļu teritoriju, tāpēc kultūra ir galvenā tūrisma prece. Krievijā dzīvo ne tikai simtiem tautu, tās ir arī simtiem kultūras, kas saplūst lielā straumē un bagātina Krievijas tradīcijas," uzsvēra Manilova. Viņa skaidroja, ka Krievija neuzskata par vajadzīgu tērēt lielus līdzekļus mārketinga aktivitātēs, lai popularizētu valsti ārzemēs un vilinātu tūristus. Tā vietā galvenie līdzekļi tiek ieguldīti stimulos investoriem, lai atbalstītu tūrisma infrastruktūras - viesnīcu, slēpošanas trašu u.tml. - veidošanu. Piemēram, ja investors ir gatavs ieguldīt naudu kāda projekta īstenošanā, valsts uzņemas izveidot nepieciešamo infrastruktūru - elektrību, komunikācijas u.c. Tāpat notiek aktīvs darbs, lai sakārtotu jau esošo tūrisma saimniecību - klasificētas viesnīcas un sertificēti pakalpojumi.

Savukārt Rīgas mērs Nils Ušakovs norādīja, ka Rīga, ieguldot pilsētas popularizēšanā ārvalstīs ap pusotru miljonu latu gadā, Baltijas valstu vidū šogad jau kļuvusi par populārāko galamērķi - kopš 2009.gada tūristu skaits no Krievijas trīskāršojies, 2012.gada 11 mēnešos sasniedzot 305 000 ceļotāju, kas ir vairāk, nekā Tallinā, kuru gada laikā apmeklējuši 302 000 tūristu no Krievijas, un Lietuvā, un Helsinkos, kur viesojušies 290 000 Krievijas tūristu.

Ušakovs uzsvēra, ka svarīga ir ne tikai ekonomiska sadarbība, bet arī labas attiecības, lai cilvēki, kas viesojas Latvijā, šeit justos gaidīti. Ušakovs neuzskata, ka Rīga ciestu no pārmērīgas tūristu plūsmas - tūristu skaits gadā palielinājies līdz 1,5 miljoniem jeb aptuveni diviem ceļotājiem uz vienu rīdzinieku. "Citās valstīs uz vienu iedzīvotāju ir trīs un četri tūristi, kas nozīmē, ka arī mums ir, kur augt," teica Ušakovs.

Atklājot kultūras un tūrisma forumu, šodien tika parakstīts nodomu protokols par sadarbību tūrisma sfērā ar Kaļiņingadas apgabala Tūrisma ministriju un Rīgas tūrisma attīstības biroju (RTAB), Krievijas mazo tūrisma pilsētu asociāciju un Latvijas pašvaldību savienību, kā arī Krievijas Tūrisma industrijas savienības Baltijas nodaļu un Vācijas Tūrisma asociāciju (ARS).

Kā ziņots, Rīgā no šodienas līdz sestdienai, 9.februārim, norisināsies Krievijas-Baltijas kultūras un tūrisma forums. Tā svinīgā atklāšanas ceremonija notiks šovakar Latvijas Nacionālajā operā, kur uzstāsies Maskavas Lielā teātra, Sanktpēterburgas Marijas teātra un Sanktpēterburgas Mihaila teātra labākie baleta solisti.

Rīt un parīt, 7. un 8.februārī, Krievijas-Baltijas Kultūras un tūrisma forumā notiks plaša lietišķā programma - plenārsēdes, prezentācijas, semināri un apaļā galda diskusijas, kurās tiks apspriests plašs jautājumu spektrs par starptautisko sadarbību tūrisma jomā.

Foruma gaitā 8.februārī tiks atklāta arī bērnu fotogrāfiju izstāde "Krievija bērna acīm", kas izstāžu centrā Ķīpsalā, Rīgā, Ķīpsalas ielā 8, būs apskatāma līdz 10.februārim.

Foruma lietišķās daļas noslēgumā piektdien, 8.februārī, plkst.15.30 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Krievijas Federācijas Kultūras ministrijas un federālās tūrisma aģentūras "Rosturizm" preses konference, kā arī Krievijas reģionu pārstāvju prezentācijas.

LETA jau ziņoja, ka forumā piedalīsies un to apmeklēs tūrisma nozares visdažādāko jomu pārstāvji no Krievijas, Polijas, Dānijas, Vācijas, Somijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Krievijas delegāciju šajā forumā vadīs Krievijas kultūras ministra vietniece Alla Manilova. Delegācijas sastāvā būs Krievijas Kultūras ministrijas Tūrisma un reģionālās politikas departamenta vadītājs Sergejs Korņejevs, Krievijas kultūras ministra padomnieks Nikolajs Novičkovs, kā arī Krievijas tūrisma tirgus pārstāvji.

Krievijas-Baltijas kultūras un tūrisma foruma gaitā Krievija prezentēs nozīmīgus projektus - Universiādi, kas šogad notiks Kazaņā, olimpiskās un paraolimpiskās spēles Sočos 2014.gadā, 2018.gada pasaules kausa izcīņu futbolā, kā arī Ziemeļkaukāza un Sanktpēterburgas pasažieru ostas "Jūras fasāde" projektus.

Forums tiek rīkots, lai veicinātu Krievijas, NVS un Baltijas valstu tūrisma un kultūras nozaru pārstāvju sadarbību, aktivizētu un attīstītu kultūras saiknes, palielinātu tūrisma plūsmu starp valstīm, kā arī piesaistītu tūristus no kaimiņos esošajiem reģioniem. Forumu organizē Krievijas Federācijas Kultūras ministrija sadarbībā ar Krievijas Tūrisma industrijas savienības Baltijas nodaļu. Pasākumu atbalsta Rīgas dome un Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas